Ако гръмотевична буря ви свари на открито, не докосвайте метални

...
Ако гръмотевична буря ви свари на открито, не докосвайте метални
Коментари Харесай

EVN: Не докосвайте метални предмети при гръмотевични бури!

Ако гръмотевична стихия ви свари навън, не докосвайте железни структури, огради, парапети и други железни заграждения. Ако сте вкъщи или на работното място, изключете от контакта електрическите уреди, които най-вече се въздействат от външно пресилване - тв приемник, компютър, климатик, CD и DVD, електрически уреди. Това са част от препоръките за сигурност на EVN България по какъв начин да реагираме с цел да се предпазим от нездравословните последствия на гръмотевични стихии.

Те нямат сезонен темперамент, но най-чести са напролет и лятото. При състояние, че сте на къмпинг и караваната или палатката влязат в контакт със разкъсан или развален електрически проводник или се намира наоколо до разваления електропровод, неотложно се отдалечете и останете на безвредно място до идване на спешна група на EVN България. Ако проводникът е паднал на земята, не го докосвайте -по него е допустимо да има напрежение. Стойте надалеч – най-малко на 8 метра разстояние от проводника.

Препоръчва се също за отбрана на домакинските уреди и вътрешната електрическа апаратура да има инсталирана катодна отбрана в ел. табло на постройката или устройства като UPS, протектори и разклонители с предпазител или катоден отказ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР