Ако гражданите желаят да гласуват по настоящ адрес, трябва да

...
Ако гражданите желаят да гласуват по настоящ адрес, трябва да
Коментари Харесай

ЦИК с подробности как да гласуваме по настоящ или постоянен адрес

Ако жителите желаят да гласоподават по сегашен адрес, би трябвало да подадат заявление до администрацията на съответния сегашен адрес . В изборния ден, даже да се върнат в обитаемото място по сегашния адрес, те няма да могат да гласоподават. След приключването на периода - 14 октомври, те няма да могат да гласоподават по сегашен адрес , а единствено по непрекъснат адрес. Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева.

ЦИК дава инструкции на общинските администрации да обезпечат дежурни, с цел да се обработват заявките. Лицата с увреждания, които не им разрешава да отидат до изборното помещение, също подават до 14 октомври заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия , прецизираха още от ЦИК.

" За да сигурни, че ще могат да гласоподават, е хубаво да подадат заявките си към 14 октомври. Не е наложително да бъдат съпроводени с документи и експертизи от ТЕЛК или НЕЛК, общинските администрация има обвързване служебно да откри тези обстоятелства и условия и единствено в случай че не може да откри, тогава ще е належащо да изпрати тези документи ", уточни още Матева.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР