Ако ГЕРБ сформират кабинет с първия мандат, ще бъдем конструктивна

...
Ако ГЕРБ сформират кабинет с първия мандат, ще бъдем конструктивна
Коментари Харесай

Даниел Лорер: В момента политиците трябва да проявят отговорност

Ако ГЕРБ образуват кабинет с първия мандат, ще бъдем градивна съпротива. По политиките, по които сме съгласни, ще бъдем с тях. Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната " и зам.-председател на Комисията по стопанска система и нововъведения Даниел Лорер в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му обединението, определена ръководител на Народно събрание, към този момент стартира да взима дейни решения и това се вижда при гласуването за състава на комисиите.

Той уточни, че в Народно събрание се следи и друго забавно нещо. „ Главният прокурор Иван Гешев шета из Народното събрание, изпраща предложения на партии и се среща с тях. След като той беше индивидът, който извади половин България на митинг, той беше в един политически фризер. Сега имиджът му се претопля и аз се запитвам в този момент дали той не е в действителност контактьорът сред тези групи, които оформят една бъдеща работеща коалиция. Това е законен въпрос на фона на неговите дейности тази седмица ", разяснява Лорер.

В момента политиците би трябвало да проявят отговорност. „ Изпратени сме в Народно събрание, с цел да подкрепяме превръщането на България в същинска правова страна. Тъй като сме втора политическа мощ, наличието ни на председателски места в парламентарните комисии с ръководители е един от дребното лостове, с които можем да обръщаме публичното внимание към значими тематики, в комисиите, които управляваме ", акцентира той.

Лорер съобщи, че Политическа партия ще отиде на консултациите с президента в понеделник, защото са отговорност. Президентската институция е тази, която би трябвало да сплотява България, добави той. „ Това, което е значимо, е консултациите да минат в градивен звук, в равен звук, както ги организира с ГЕРБ, с цел да можем да изложим нашите позиции, с цел да стане ясно на обществото какви са значимите тематики за страната, които ще отстояване. А точно - да създадем правова страна, в която не се крадат обществени пари. И несъмнено, да продължим с икономическите ограничения за справяне с инфлацията ", уточни той.

Според Лорер решение дали Политическа партия ще се яви на съвещания с ГЕРБ, когато получат първия мандат, ще се вземе на Националния съвет на партията. „ Мисля, че ще сме едни от последните поканени. Знаете, че неведнъж декларирахме, че няма да подкрепим държавно управление с мандата на ГЕРБ. Неформални диалози не водим, тъй като желаеме всичко да е извънредно очевидно за обществото, с цел да няма подозрения, че се договаряме. Ако ГЕРБ съумеят да образуват кабинет, ние ще бъдем градивна съпротива, т.е. по политиките, по които сме съгласни, ще бъдем с тях ", съобщи той.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР