Ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има

...
Ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има
Коментари Харесай

Борисов за Нинова: Ако не се беше дръпнала, щеше да има кабинет с първия мандат

" Ако госпожа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има държавно управление с първия мандат и Гроздан Караджов щеше да е министър на превоза. Б яха контрактувани даже министрите , да не си разтварям повече устата. И внезапно, като не се получи заради тази причина - във втория мандат имаме определено постоянно държавно управление. Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание откакто бе гласуван кабинетът " Денков-Габриел ". Така Борисов отговори на офанзивите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в пленарна зала против ГЕРБ и новата власт. 

Не мога да схвана за какво се подвеждате по най-ниските пристрастености. Какво е демокрацията - явяват се партиите на избори, подрежда ни народът по ред и най-стабилното, което може да роди държавно управление, са първите две, подкрепено от други партии, добави Борисов.

Това съм го споделил преди изборите. Казах, че няма да ни повлияят никакви шантажират извън, нито записите. От първия ден приказваме едно и също и го направихме през днешния ден, сподели още някогашният министър председател. Той отхвърли да разяснява острите думи на президента преди гласуването на държавното управление с думите, че президентът би трябвало да е обединител на нацията.

В обстановката, в която в първите две партии се откри коалиция, подкрепена и от Движение за права и свободи за конституционна промяна, това е единственото допустимо работещо, изясни Борисов.

 
" Бащата на хаоса "
Едновременна офанзива против президента Румен Радев и против бъдещите ръководещи от обединенията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предприе по-рано от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова:

„ Чухте ли изявлението на президента Радев? Не? А би трябвало. Днес президентът направи най-острото изявление, той се нарежда като лидер на опозицията и войната против това държавно управление. Не виждате ли, че тези разправии и това задкулисие дава причини на бащата на хаоса в България? Ето върху това мислете “, заръча тя по време на дебатите по избора на държавното управление „ Денков-Габриел “.

Именно Българска социалистическа партия е партията, която издигна и поддържа Румен Радев за президент. 

Нинова засяга думите на Радев преди началото на съвещанието, че новото болшинство „ е предало гласоподавателите си и е зачеркнало изборите “. Председателят на Българска социалистическа партия се засегна от думи на Любен Дилов-син от ГЕРБ, че тя самата в последния миг се е отказала да взе участие в управническо болшинство, стресната от протичащото се към основния прокурор и опасността му да „ измете политическия отпадък “.

„ Българска социалистическа партия е единствената партия, в която прокуратурата е влизала в опит за вътрешнопартиен прелом. Прокуратурата ме вика на разпит и ме кара да предавам призовки на сътрудниците си във връзка следствие за какво Кирил Добрев е изключен. На вас такова нещо не ви се е случвало, тъй като до момента господин Гешев ви пазеше. И вие си го ползвахте. Нещо сред вас се обърка, не е наша работа, вие си знаете. И в този момент основният прокурор реши да организира интервенция „ Чисти ръце “. А вие решихте с противоконституционни способи да спрете тази интервенция. Защото реши да разкрие цялата истина за вас “, отсече Нинова.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР