Ако Европейският съюз иска да получи газ чрез Турски поток,

...
Ако Европейският съюз иска да получи газ чрез Турски поток,
Коментари Харесай

Русия назова условията за доставка на газ по Турски поток в ЕС

Ако Европейският съюз желае да получи газ посредством " Турски поток ", Русия се нуждае от стопроцентови гаранции . Това разяснява външният министър на Русия Сергей Лавров, представен от съветските медии.

" Сега за Западните Балкани може да съставлява интерес още един нов план - " Турски поток ". А за това по какъв метод сме подготвени да си сътрудничим по този план, ние неведнъж сме говорили: в случай че страните от Европейския съюз са заинтригувани от това по този газопровод да влиза газ в Европейски Съюз, ние се нуждаем от стопроцентови гаранции от Европейската комисия , като цяло от Европейската комисия ", посочи съветският първи посланик по време на конференция в Москва.

 Трайков:
Трайков: " Турски поток " е политическа хрумка на Русия - да покаже, че може без Украйна

" Южен поток " е можел да бъде преференциален за България

Проектът " Турски поток " включва построяването на две тръби с потенциал от 15,75 милиарда куб. м всяка. По първата тръба ще тече газ за потребностите на Турция, като тя е планувано да бъде пусната в употреба още тази година. Втората тръба е предопределена за страните от Южна и Югоизточна Европа, като тя е планувано да влезе в употреба през 2019 година Газпром също по този начин преглежда разновидностите за продължение на " Турски поток " през България и Сърбия, или през Гърция и Италия.

 Турски поток завива към България Обновена
Турски поток завива към България

Обявиха Борисов и Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР