Ако Европа иска да помогне на Украйна, трябва да преговаря

...
Ако Европа иска да помогне на Украйна, трябва да преговаря
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: По време на война всеки лъже

Ако Европа желае да помогне на Украйна, би трябвало да договаря непосредствено с Путин
По време на война всеки лъже. Това сподели в ефира на някогашният министър на защитата и почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Така той разяснява информацията за избиването на цивилни жители в киевското предградие Буча. Москва от своя страна упреква Киев в неистина и операции.

Едните преувеличават, другите отхвърлят и назад. Докато не приключат военните дейности, мъчно може да се каже до каква степен всяка информация, която получаваме, без значение дали от съветска или украинска страна, е на 100% достоверна. Разбира се, че руснаците ще отхвърлят, само че няма по какъв начин да отрекат обстоятелството, че цивилни жертви има в тази война. Дали са толкоз, колкото показват украинците, е различен въпрос, добави Каракачанов.

Винаги има двоен стандарт, споделям го като историк – спечелилите в никакъв случай не ги съдят, това постоянно е стимулирало огромните страни да водят война с по-малките, сподели още Каракачанов.

По думите му България не може да поддържа Украйна с военна помощ.

Първо, тъй като няма какво значително да даде и второ, тъй като не би трябвало да се намесва в този спор и да заема страна, сподели още той.

Според него Европа би трябвало да са намеси в преговорния развой още в този момент.

Ако действително Европа желае да помогне на Украйна, би следвало да има обща политика в това да се търсят непосредствено договаряния сред Брюксел и Путин, а освен да си вършат обществени престрелки, добави някогашният боен министър.

Красимир Каракачанов разяснява и новината от предходната седмица за двамата чиновници на ДАНС, разследвани за шпионаж в интерес на Русия, и това, че са работили за утежняване на връзките сред България и Северна Македония.

Това ми наподобява на един добре скроен плосък сюжет. Какво да работи за връзките сред България и Македония Русия, откакто тя измисли македонската нация и целия този проблем и спор има или няма обособен език и нация. Той поражда в Москва 1934 година (…) Нека да извади обстоятелства, сподели още той по адрес на премиера Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР