Ако е вярно, че умният човек се учи от една

...
Ако е вярно, че умният човек се учи от една
Коментари Харесай

Новата глупост на Йомов може да е фатална

Ако е правилно, че умният човек се учи от една своя неточност, а глупавият я повтаря, то това не приказва по никакъв начин добре за Георги Йомов. Уличаването му от УЕФА със неразрешено вещество при допинг тест след реванша против " Македония Гьорче Петров " не е единствено нова много груба демонстрация от негова страна, нямаща общо с разпоредбите на професионалния футбол. Но може да му коства и доста скъпо.

Мнозина евентуално си спомнят по какъв начин Йомов, дружно с Наско Милев и Венцислав Керчев караха количка из летището във Франкфурт и се обръщаха с просташки изрази към непознати чужденци след загуба на младежкия народен тим с 0:1 от Люксембург през октомври 2018 година Тогава тримата се разминаха единствено с мъмрене от БФС, а Йомов очевидно не одобри, че е сторил нещо неправилно.

" Изкараха го по този начин, като че ли сме умъртвили някого. Това е забравена тематика за мен ", отсече той.

Още е свеж споменът и от случая на бензиностанция на Околовръстното шосе в София от май т. година Тогава сдърпване сред две компании докара до изстрели с револвер. Въвлечени бяха братът и бащата на Йомов. Самият той отхвърли, че има нещо общо, само че по-късно бе арестуван за малко и разпитан за определяне на съпричастност, преди да бъде освободен.

Да приемем, че в този случай той няма директна виновност, а единствено е станал косвена жертва на пристрастеностите на негови близки. Тогава Йомов получи жестове на съпричастност и поддръжка от " ЦСКА-София " и националния тим.

Сега обаче обстановката наподобява доста по-неприятна за него. Ако фактически се удостовери съществуване на анаболния стероид дехидрохлорметилтестостерон в тялото му, то го чака тежко наказване - сред 6 месеца и 4 години. Това освен зачертава възможен трансфер на Йомов в чужбина (към него имаше сериозен интерес), само че и слага на карта кариерата му. Още повече в случай че се потвърди, че е приел неразрешената субстанция без знанието на клуба.

Като удостоверение на сериозността на положението от " ЦСКА-София " стремително започнаха за търсят заместник на Йомов и се задействаха по прехвърлянето на колумбиеца Марселино Кареасо (22 г.), който към този момент получи разрешение за това от клуба си " Онсе Калдас ".

А за самия Йомов към този миг е ясно, че правата му са спрени най-малко за 3 месеца. Което дружно с идното спиране на шампионата поради Мондиал 2022 и зимната пауза би означавало в действителност най-малко 6-7 месеца без публични мачове. Може би даже година или две, съдейки от други прегрешения от сходен темперамент. А това към този момент би било доста мъчно за наваксване и за връщане на форма като за " ЦСКА-София ". Да не приказваме за националния тим...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР