Ако е бил клиент на КТБ, той (бел. ред. Делян

...
Ако е бил клиент на КТБ, той (бел. ред. Делян
Коментари Харесай

Цитат на деня: Ако Пеевски е бил клиент на КТБ, той би трябвало да е от ощетените

Ако е бил клиент на КТБ, той (бел. ред. Делян Пеевски) би трябвало да е от ощетените, а не от тези, които са упрекнати.

Така ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова отговори на въпрос дали ѝ липсва в листата с обвинените за банкрута на банката името на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. В изявление за Би Ти Ви тя акцентира, че той не е бил част нито в ръководството, нито в контрола на КТБ.

По думите ѝ парите от КТБ няма да се върнат. Те били " потънали в доста планове, които са неефективни и които просто са изхарчили парите на вложителите ". Стоянова добави, че преди всичко би трябвало да бъдат съдени притежателите и ръководещите банката, а на второ – тези, които трябвало да ги управляват да не нарушават разпоредбите.

Миналата седмица прокуратурата внесе в профилирания съд обвинителния акт за източването на Корпоративна комерсиална банка и съобщи на съд проведена незаконна група от 18 души, чийто началник е някогашният мажоритарен притежател на банката Цветан Василев. Обвинението е за заграбване на над 2 милиарда лева и за длъжностно заграбване на 205 млн. лева изнесени в брой от трезора на КТБ, както и за закононарушения по работа от чиновници на " Банков контрол " на Българска народна банка.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Фалитът на КТБ (878)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР