Ако двете управляващи коалиции се разберат и има ротация, ДПС

...
Ако двете управляващи коалиции се разберат и има ротация, ДПС
Коментари Харесай

ДПС: Винаги може да се намери друга конфигурация

Ако двете ръководещи обединения се схванат и има ротация, Движение за права и свободи ще продължи същата политика - да бъде фактор на непоклатимост и да поддържа всичко, което е в посока на двете стратегически цели на България - еврозоната и Шенген. Това сподели зам.-председателят на придвижването Йордан Цонев при започване на консултациите при президента Румен Радев във връзка идното връчване на мандат за сформиране на държавно управление. 

Съпредседателят Джевдет Чакъров обаче призна, че " постоянно има опция да се откри друга настройка ".

Делегацията на Движение за права и свободи бе водена само от единия съпредседател - Джевдет Чакъров. Другият съпредседател Делян Пеевски, който неотдавна имаше остри пререкания с президента, не пристигна.

" Вашата парламентарна група интензивно поддържаше парламентарното болшинство, без публично да бъде част от ръководството ", посочи Радев.

И обърна изключително внимание на " нюансите във връзка с плаващите болшинства ".

" Как виждате ролята на Движение за права и свободи в един идващ ротационен интервал, в случай че стигнем до подобен? Как преценявате шанса за реализиране на съглашение с първия мандат. Ако не сполучи, виждате ли опция да се търси друга управническа настройка? ", попита президентът.

Чакъров отговори, че в страната би трябвало да има непоклатимост и предвидимост.

" Нашата позиция не се е трансформирала - да се откри още веднъж формула за ръководство на страната. Нашата поддръжка е била постоянно предвидима и поредна. Подкрепяли сме политиките, свързани с нашия европейски път. Преследвайки огромните цели - Шенген, еврозоната, трябва да обърнем внимание на стандарта на живот. Винаги има опция да се откри друга настройка, но тя ще бъде много сложна ", сподели още Чакъров.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР