Ако до 12:00 в понеделник ПП-ДБ имат желание да споделят

...
Ако до 12:00 в понеделник ПП-ДБ имат желание да споделят
Коментари Харесай

ГЕРБ: Връщаме мандата, ако утре до 12:00 ПП-ДБ не покажат, че искат споделена власт

Ако до 12:00 в понеделник ПП-ДБ имат предпочитание да споделят властта, тогава може да приказваме. Ако ли не, връщаме мандата и държавно управление с този мандат няма да има. Това обявиха от ГЕРБ на изключителна конференция довечера.

Спорове за регулатори, правосъдна промяна, битка с корупцията - нямаме. Имаме фундаментални разлики в това ГЕРБ да бъде пълновръстен сътрудник. За нас разногласието се води за това, че първата политическа партия с най-вече депутатите би трябвало да бъде равнопоставена в ръководството. Предложихме състав на държавно управление. Дори и през днешния ден, виждайки, че към момента има разлики, предложихме да бъде гласуван състава на настоящето държавно управление единствено със промяна на премиера и вицепремиера. Това бе изрично отхвърлено. Затова на този стадий ние оставаме твърди в линията ни за ръководството на страната, съобщи Мария Габриел, основният договарящ и началник на преговорния екип на ГЕРБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Брифингът се случва безусловно няколко часа преди президентът да връчи мандат за сформиране на държавно управление на Мария Габриел.

Още след първия кръг на договаряния стана ясно, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат общи правила, само че имат и разлики. България има потребност от непоклатимост, съобщи Мария Габриел при започване на брифинга.

Очаквайте детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР