Ако декларацията на Продължаваме промяната не бъде подкрепена в петък

...
Ако декларацията на Продължаваме промяната не бъде подкрепена в петък
Коментари Харесай

ПП обсъдили проектокабинет с политически гръбнак от съпартийци

Ако декларацията на " Продължаваме промяната " не бъде подкрепена в петък от Народното събрание, мандатът ще бъде върнат несбъднат в понеделник или вторник. Това стана ясно от коментара на ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров в коридорите на Народното събрание.

Засега мандатоносителят не афишира проектосъстава на държавното управление, само че е обсъждал подобен. Съставът бил формиран най-вече от представители на " Продължаваме промяната ".

" Това държавно управление би трябвало да има явен политически гръбнак, който, естествено, ще бъде от Политическа партия. Отворени сме за оферти и от други партии, които биха подкрепили държавното управление, да предложат хора, които биха били специалисти в своята област ", разяснява Гюров.

" На този стадий не приказваме с нито една от партиите за министри. В момента напъните са съсредоточени напълно върху декларацията ", посочи той, откакто към този момент беше обявено, че тя ще влезе за гласоподаване в пленарната зала в петък.

" На Председателски съвет стигнахме до извода, че е най-нормално тази декларация да мине за гласоподаване през зала, с цел да може пред очите на всички да покажем каква е нашата поддръжка към тези обсуловени национални цели. Тя беше включена като втора точка за петък. Преди това е разпределена през комисиите, които ще я гледат при опция. Ако в петък декларацията не бъде подкрепена, най-вероятно ще върнем мандата несбъднат. Дали това ще стане тъкмо в понеделник, или вторник, не можем да кажем занапред ", добави Гюров.

Според Гюров било прекомерно допустимо декларацията на Политическа партия и номинирания за министър председател Николай Денков да получи поддръжка в залата, единствено и единствено да имат опция партиите да узнаят проектосъстава на кабинета.

" Не знаем дали няма да мине. Вътре има много положителни хрумвания. Това е документ, който издига разговора на напълно друго равнище. Не става дума за мандати, процедури, имена и политическо его. Нека да изчакаме, да забележим полемиката в зала и каква поддръжка ще получи ", уточни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР