Ако Covid-19 започна да дава признаци на отдалечаване, то последиците

...
Ако Covid-19 започна да дава признаци на отдалечаване, то последиците
Коментари Харесай

Хавайски свръхтуризъм - местните апелират за ограничения

Ако Covid-19 стартира да дава признаци на отдалечаване, то последствията от него към момента върлуват в близост с опустошителна мощ. Местните в Хавай се борят за опазване на цялостта на красивата му природа, атакувана от невижданите туристически потребности, които мъчно могат да бъдат задоволени напълно.

Причината - всички изцяло имунизирани, които пътуват от Съединени американски щати, към този момент пропущат карантината и предполетните проби от началото на юли, а това докара до голям брой затруднения в цялата група острови. Недостигът на болничен личен състав, задръстените пътища и 90-минутното време за изчакване в ресторант са единствено част от проблемите, които щатът се пробва да преодолее това лято.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Hawaii (@visit.hawaii)

Местен кмет се принуди да изиска от самолетните компании да оказват помощ на страната, като редуцират броя на идващите полети. „ Имаме потребност само от пауза. Нямаме пълномощия да кажем " спрете ", само че молим за помощ ", каза Майк Викторино на конференция предишния месец.

Хавай е поел цялостния напън на туристите и с облекчените ограничавания за пътешестване се е трансформирал в най-хубавото бягство, което рамките на пандемията слагат. Вторият по величина остров на щата - Мауи, е една от областите, които са най–търсени. Неговите обширни и девствени плажове притеглят до 300 000 туристи всеки месец, само че броят на актуалните гости надвишава даже равнищата преди пандемията. През първите три дни от летния сезон през юли е имало 35 000 туристи всеки ден.

Какво мислят жителите на Хавай за туристическия напор?

Местните в Мауи са очевидно обезпокоени след новината за дефицит на вода, която може да ги принуди да платят солени санкции - 500 щатски $ за миене на автомобил, поливане на тревните площи и лист с други „ несъществени “ действия, свързани с водата. Хората са се насочили към обществените мрежи, с цел да изразят загрижеността си за равнището на туризъм в техните региони.
    Вижте тази обява в Instagram.           
 

„ За повече от година Covid-19 ограничи всички да пътуват. Така щатът Хавай се трансформира в най-търсеното място от туристите. Бихме желали да ги посрещнем, само че също по този начин осъзнаваме какви ще са следствията от това “, обяснява кметът Викторино.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от End_Hate_In_Hawaii (@end_hate_in_hawaii)

Местни специалисти споделят, че непрекъснатия туризъм ще се отдръпне и ще даде глътка въздух на локалните най-рано през 2022 година

„ Делта разновидността се задава и жителите на Хавай би трябвало да бъдат внимателни, като се има поради, че милион души посетиха страната предишния месец “, споделя д -р Джери Агруса от университета в Хавай.

Всички заведения за хранене са цялостни. Хората би трябвало да чакат от време на време повече от час, единствено с цел да получат маса. Хотелиерските служащи са принудени да работят двойно, което води до изтощена и непълноценна работна мощ и недоволни туристи.

“What about our Hawaii economy and the tourists industry? ”

Our dependency on it is our sickness!
— Kainoa Keanaaina (@kaikeanaaina) August 10, 2021
Хавай разчита значително на очарованието на естествената си среда, което го трансформира в туристическа гореща точка. Правилният метод към нещата му разреши да остане едно от най-непокътнатите и екологично разнородни места в света през годините. По подигравка на ориста, точно тези аспекти страдат най-вече, когато островите са с неведнъж надвишен потенциал заради свръхтуризма.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Hawaii (@visit.hawaii)

В момента се работи интензивно за създаване на решения за компенсиране на проблемите, които произтичат от повишеното равнище на търсене, както и по посока опазване на естествените запаси. Мерките понастоящем включват удвояване на таксите за известни действия за туристи. От гостите, които желаят да се гмуркат с шнорхел в известния естествен залив Ханаума на остров Оаху, в този момент се чака да платят 20 евро вместо 10 евро.

Усилено се прокламира концепцията за „ такса за влияние върху околната среда “ и за други атракции. Дали обаче повишените цени са най-хубавият метод да се подходи с схващане към туризма? Според локалните по-мъдрото решение би било хората да проявят отговорност и да преустановят пътуванията, до момента в който Хавай възвърне предходния си здравословен образ и е подготвен да приема посетители още веднъж.

 
Български плаж се подреди измежду 50-те най-хубави в света


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР