Ако човек се замисли сериозно за прането на дрехите, то

...
Ако човек се замисли сериозно за прането на дрехите, то
Коментари Харесай

Вредно ли е да перем дрехите обърнати наопаки

Ако човек се замисли съществено за прането на облеклата, то стартира да наподобява като нещо в действителност комплицирано. Не единствено би трябвало да разделим светлите от цветните, само че и би трябвало да съобразим материите (дали да употребяваме внимателен цикъл), както и температурата на пране (спално долни дрехи на по-висока температура).
 Грешките, които вършим при пране, и по какъв начин да ги избегнем, с цел да спестим електрическа енергия и да запазим облеклата
Грешките, които вършим при пране

И по какъв начин да ги избегнем

Доста хора практикуват обръщането на опаки на облеклата преди пране и в това има известна логичност. Освен в случай че не сме ги изцапали в действителност извън, вътрешната им страна е по-мръсна, тъй като е изложена на допир с тялото ни, където " среща " бактерии и гъбички, както и потта, кожните мазнини, и други неприятни неща.

Прането на опаки също по този начин резервира по-дълго цвета на облеклата и формата им. Когато по тях има приложения и украшения, сигурно обръщането им наобратно преди пране е за предпочитане. При по-меки материи единствено по този метод не се образуват досадното замъхяване на тъканите.
 Снимка 474951

Има ли обаче и негативи при на облеклата наобратно? То не се предлага, когато перем работни или мощно нечисти извън облекла. Трябва да сме деликатни и с деликатни материи като коприна и вълна, които могат да се деформират, в случай че ги перем наобратно, пишат Lifehacker.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР