Ако човек е презрял робството, той е свободен и сред

...
Ако човек е презрял робството, той е свободен и сред
Коментари Харесай

„Няма робство по-позорно от доброволното“

„ Ако човек е презрял робството, той е свободен и измежду цяла навалица господари “.
„ Няма иго по-позорно от доброволното “.
„ Никой не обича отечеството си тъй като е велико, а тъй като е негово “.
          ~ Луций Аней Сенека

Започнах с тези цитати на Сенека съвсем без мотив, съвсем ей-така-просто, тъй като са хубави цитати, само че не напълно де… Много добре се залепват за „ мотива “, че у нас една клика натрапчиво се пробва да ни убеди, че руското иго е най-хубавото иго на света и е по-хубаво от свободата, а пък техният отдел „ патриотарска агитация “ се е задействал да влезе в циркаджийска конкуренция с македонските „ научни “ среди, че да потвърдят коя от двете народи е най-старата в слънчевата система и коя е най-окрадена от илюминатите. 

Та, прехвърляйте си ги тия цитати в главата – ей по този начин – понякога. 

И не забравяйте, че има хора, които настойчиво се пробват да подменят смислите на думите, които неуморно се пробват да заровят нови смисли в остарели знаци и да ви пробутват глуповати дедуктивни уловки, с цел да ви убедят, че черното е бяло и че свободата е иго. 

Целта? 

Да не усетите по какъв начин ето това: „ Няма иго по-позорно от доброволното “ стартира да се отнася за вас. 

Сред най-грозните им опити е този да потвърдят, че да си „ ляв “ човек и да си руски социалист е едно и също. 

Всичко у тях и житейската им философия гравитира към съветското или към неговите фалшификати по света.

Какво е „ реплика на съветското по света ли “? Веднага ще ви дам един образец, с който, мисля, се изчерпва описанието: Берлускони. Той беше една чудесна реплика на съветското отвън Русия. Разпасан, коцкар, подкупен до мозъка на костите, суетлив, егоцентрик, опортюнист до разрушителна прекаленост. Същият етикет може да се „ залепи “ и на Тръмп. Неслучайно фалшиво-левите руски социалисти по този начин мощно обичат и Берлускони, и Тръмп – те са си „ техни хора “. 

Но да се върнем да измамата, че „ ляв “ и руски социалист е едно и също. Левите не са едно и също с болшевиките, колкото и някои да се пробват да го извъртят. От една страна го извъртат враговете на левите, плашейки, че са болшевики, въпреки това болшевиките го извъртат, пробвайки се да се маскират и показват за леви. А не са. А, да – и не забравяйте, че Маркс по никакъв начин не е обичал Русия. 

Левият човек е „ за “ човешките права. Той желае равни права за всички, достъп до обучение, медицински грижи и така нататък Той поддържа малцинствата – било етнически, било по полова ориентировка, той не се подиграва на гейовете, не ги назовава с прилагателни и не се пробва да им лишава правата, не се подиграва на хората с различен цвят на кожата и не се пробва да ги упреква за щяло и нещяло. 

Това прави подправеният „ ляв “ човек, който е най-обикновен поддръжник пред руския социализъм.

Съветският социализъм, който пък е зле маскиран съветски империализъм. А за какво им харесва? Просто обичат (има такива хора) твърдата ръка, нагайката, да ги пошляпват, да ги подритват, обичат силата и дърпането на всеки, който е над тях, надолу – че да се изравнят. 

И както съветският империализъм доста грозно се опита да си присвои полезностите на нещо, което назова „ социализъм “ (криейки се зад най-обикновени и всемирен ценности), по този начин и те си присвояват „ левите “ хрумвания. Като им кажеш, че си срещу тях и държанието им, те те упрекват, че си срещу човешките права (които същинските леви защитават), до момента в който самите те безусловно плюят по човешките права. 

Както и руският социализъм се опита да се покаже като филантроп: сякаш „ в името на народа “ и властта сякаш беше на народа, пък се оказа, че тоя народ с изключение на храна за фабриките и заряд за пандизите друго не му даваха да бъде. Но, изкажеш ли се срещу руския социализъм, те упрекваха, че заемаш страната на фашистите и експлоататорите. (???) Всъщност предишното време тук беше несвоевременно, трябваше да напиша „ те упрекват “ – към момента, да. 

Какво „ ляво “ има в руския социализъм? И какво „ ляво “ изобщо е имало в Русия? Човешки права? Не мисля. Равенство? Между масите – да, сред хората – не. Едни там постоянно са „ по-равни “. Права за малцинствата? Не ме разсмивайте… права за малцинствата. Не е „ ляво “ да се обявяваш срещу фашизма, до момента в който строиш фашизъм, най-обикновен тарикатлък е това. 

Та, хората, които си залитат по путин, путинизацията, сталинизацията, обичат си нагайката, врякат против малцинствата и се пробват да лишават правата на същите тези малцинства (както вършат кукурнелия и копейкин, да речем, с техните врякания против „ джендъра “), не са леви, а са най-обикновени слагачи на руския социализъм, опитващи се да се маскират като „ леви “, с цел да могат да упрекват враговете си, че са срещу човешките полезности. За информация: Европейските социалисти са противоположното на това, което е Българска социалистическа партия, само че кукурнелия не стопира да се написа „ ляв “ човек. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР