Ако бюджетът не бъде подкрепен, на практика това означава нови

...
Ако бюджетът не бъде подкрепен, на практика това означава нови
Коментари Харесай

Влади Горанов: Нови избори, ако бюджетът не бъде приет

„ Ако бюджетът не бъде подсилен, на процедура това значи нови избори или най-малко политическа рецесия “. Това предвижда някогашният финансов министър Владислав Горанов пред Би Ти Ви. Toй се надява идващият бюджет да бъде по-амбициозен за да промени нещо.

Според Горанов бюджетът е еманация на ръководещите към управлявалите, тъй като харчат техните пари. Бюджетът не взема решение доста от въпросите пред обществото, а цели да поправи белите през годините, разяснява Владислав Горанов. 

Евентуалното завръщане на Васил Божков като предпазен очевидец не тормози някогашният финансов министър, изясни самият той. 

Ексминистърът добави, че бюджетът е формиран на границата от вероятния недостиг от позиция на напредък на стопанската система. Владислав Горанов посочи, че сегашният бюджет е изработен по този начин, че е мъчно да бъде изменен.

Партиите нямат избор да не поддържат бюджета, добави той. Относно новия шеф на Българска народна банка, Горанов счита, че сегашният шеф на Българска народна банка Димитър Радев би трябвало да получи доверие за втори мандат, въпреки че към този момент е с изминал мандат на ръководство.

В сегашната обстановка, когато Еврозоната е на една крачка от нас и когато финансовата непоклатимост на страната, Димитър Радев е подобаващ, аргументира се Горанов.

 „ Симеон Дянков не е неприятен финансист, само че за сходна работа би трябвало да се търсят хора, които имат опит. Нямаме време за сходни обществени опити “, сподели още някогашният финансов министър.

Знаеше, че рано или късно този миг ще настъпи, по тази причина, когато получи късото известие, не беше сюрпризиран.

Според Владислав Горанов към момента ръководството е неубедително, тъй като главният въпрос е обвързван с технологията на самото ръководство. Хубаво е, че има болшинство в Народното събрание за държавно управление, само че още е рано да се видят отчетливи правила за ръководството на страната, добави той.  По думите му съдружното съглашение е една от вероятните технологии за положително ръководство.

Добрата вест е, че има държавно управление към което биха могли да се надграждат целите на двете обединения. Към сегашния стадий обаче има към момента опознаваме сред сътрудниците, уточни Горанов.  „ Все още държавното управление не е сработило и ръководещото болшинство не се е сработило, само че уповавам се, че това ще се случи “, сподели някогашният финансов министър.

Той означи, че експертен кабинет не съществува като разбиране в политиката, уточни Горанов. Той счита, че естественият водач в това държавно управление е финансовият министър Асен Василев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР