Ако бяха взети мерки през лятото, нямаше да се стигне

...
Ако бяха взети мерки през лятото, нямаше да се стигне
Коментари Харесай

Дончев: При мерки през лятото, нямаше да се стигне до режим в Перник. Извинявам се

Ако бяха взети ограничения през лятото, нямаше да се стигне до този режим в Перник. Това сподели пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев за ареста на министъра в оставка на Министерството на околната среда и водите Нено Димов.

Припомняме, че от прокуратурата през вчерашния ден оповестиха, че 97 хиляди поданици на Перник нямаше да са на режим, в случай че министърът на околната среда и водите Нено Димов не беше разрешавал на сдруженията “Стомана Индъстри ” и “Топлофикация ” да употребяват за промишлени потребности намаляващите води на язовир “Студена ”.

На въпрос имало ли е информация " Кратък отговор - не. Започва от хората, които би трябвало да наблюдават водните количества. Ако бяха взети ограничения през лятото, нямаше да се стигне до този режим. Има някакъв недостатък в системата надолу. Не мога да си показва идва спешна обстановка, за какво няма поискана среща с мен, с министър-председателя, имаме потребност от помощ, Всичко това се случи, откакто рецесията настъпи. Пътят от министерското кресло до подсъдимата пейка от време на време е пай ", сподели Дончев.

" Това е някогашен сътрудник, с който преди няколко дни сме седели на масата на Министерски съвет. Не ми се приказва с клишета, като " дано оставим прокуратурата да си свържи работата. Клише е и че никой не е ваксиниран ", сподели още той.

" Действията на прокуратурата нямат политически темперамент. Те от време на време имат политически последствия ", сподели той.

" По-сериозна готовност за решение на казуса в Перник сме разискали с Министерство на регионалното развитие. Водният бранш имат отношение 5 или 6 министерства. Много рисково е като стане пакост да се спори кой е по-виновен от другия. Министър Петя Аврамова няма да разясня. Има си насъбрани проблеми във водния бранш. Една голяма част от тръбите в България не са подменяни 50-60 години. При сменени тръби загубите са 2 пъти по-малки. Консумацията от язовира щеше да е 2 пъти по-малко и нямаше да има рецесия. Аз и да имам искания към Петя Аврамова, ще ги споделя ", сподели Дончев.

По мотив обстоятелството, че Нено Димов е деветия министър, напуснал кабинета " Борисов-3 " Дончев сподели: " Представете си да имаше министър към който има рецензии и да не се махне. Цели държавни управления са падали от насъбрано напрежение. Трябва да се реагира ".

" Във вторник ще има съдружен съвет ", добави той.

" Прави се всичко допустимо за Перник, сериозни са идващите месец-два. Редно е да им се извиня, макар, че нямам лична виновност. Това което се случва е от стихиите на времето и стихиите на човешката безнаказаност. Имат право да не одобряват извинението ми ", сподели Дончев.

" Турски поток " значи повече газ за България. Опитваме се да извлечем най-много изгоди от това, че сме ситуирани на кръстопът. Позицията на Дейвид Хейл, че са срещу и " Турски поток " не е вест. Ние съблюдаваме всички условия, това може да обезпечи доставки на газ от Турция до Сърбия ", сподели той.

" Трябва да се построи " Хемус ", би трябвало да се довърши " Струма и така нататък И 500 и 600 млн. лв. не са задоволителни за пътния бранш. Всичко в цените за толсистемата може да се трансформира за минути ", сподели Дончев.

" В България рецесията в Иран не удря по никакъв начин. Ние сме част от Европейски Съюз, в случай че тази рецесия се задълбочи най-пострадали ще са европейските страни, тъй като може да се провокира нова мигрантска вълна. Лошият мир е по-добър от най-хубавата война ", добави вицепремиерът.

" 2019 беше тежка година, много рецесии, кавги, драми, 2 пъти избори. Нищо не е същото след виковете " Оставка ". Човек влиза в политиката, че в случай че правиш верните неща, няма по какъв начин някой да е неудовлетворен. Но не е по този начин. Правилни неща в политиката няма, има разнообразни степени на неточност. Дай Боже да имаме сполучлива година ", приключи той. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР