Ако Булгаргаз си е вършел работата, нямаше да се стигне

...
Ако Булгаргаз си е вършел работата, нямаше да се стигне
Коментари Харесай

Премиерът за рокадите в Булгаргаз: Ако си вършеха работата, нямаше да се стигне до високите цени

Ако " Булгаргаз " си е вършел работата, нямаше да се стигне до високите цени на синьото гориво. Така министър председателят Кирил Петков разяснява промяната на управлението на публичния снабдител. Това беше направено по решение на Българския енергиен холдинг в края на вчерашния работен ден.

По думите на премиера като се прегледа изборът на другите типове снабдители и по какъв начин са правени комерсиалните покупко-продажби, наподобява че в " Булгаргаз " са се случвали неверни или неправилни решения. Резултатът от тях е, че имаме по-високи цени, в сравнение с би трябвало.

" Не може да се разсънваме на първи януари с по-високи цени на газа и да се вижда, че сме изпускали благоприятни условия тази цена да е по-ниска. " - добави Петков

Министър-председателят разяснява още, че КЕВР също е пропуснал опцията да реализира по-ниски цени на газа и че се надява с идването на новия състав на енергийния регулатор да отпадне мораториумът върху цените на тока, парното и водата.

В решението на Българския енергиен холдинг за промяна на управлението на " Булгаргаз " от през вчерашния ден липсват претекстове. През последните седмици обаче, енергийният министър Александър Николов на няколко пъти отправяше обвинявания към газовия снабдител, че България не получава оптимално контрактуваните количества азерски газ, благодарение на които да се понижи цената на синьото гориво у нас.

От " Булгаргаз " неколкократно обявиха, че няма по какъв начин да получаваме по-голямо количество азерски газ поради неналичието на газовата връзка с Гърция и оповестиха, че се води целенасочена акция против доставчика.

Българска национална телевизия се свърза и с отстранения шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов. Той съобщи, че ще разяснява по-късно, тъй като е под карантина с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР