Ако БСП не подкрепи предложението за въоръжаване на Украйна, шансовете

...
Ако БСП не подкрепи предложението за въоръжаване на Украйна, шансовете
Коментари Харесай

От ДеБъ извиха ръцете на БСП, постави им ултиматум, за да се включат в коалиция: Решавайте!

Ако Българска социалистическа партия не поддържа предлагането за въоръжаване на Украйна, възможностите за съдействие с тях биха намалели доста. Това съобщи Владислав Панев от „ Демократична България “ в ефира на Нова нюз.

„ Два дни преди откриването на 48-ото Народно събрание формулата за сформиране на държавно управление е безусловно неразбираема. Ако преди две седмици смятах, че възможностите за лъчение на кабинет са 50/50, в този момент по-скоро съм черноглед “, добави той.

Той изрично съобщи, че “Демократична България ” няма да поддържа държавно управление с първият мандат. “За първия мандат няма късмет да бъде излъчен кабинет с нашата поддръжка ”, заключи Панев.

Подкрепата си за втория мандатоносител – “Продължаваме Промяната ”, Демократична България ще дадат според от “бюджетната дисциплинираност ”.

“Много е значимо да забележим какви ще бъдат числата за 2023 година ”, акцентира Панев и добави, че вижда “много съществени провокации ” във връзка с бюджета за идната година. “България има потребност от по-балансиран бюджет, в сравнение с този който се задава ”, съобщи още депутатът от Демократична България.

“Раздаване на пари на калпак ” е техника, която се е употребила по време на кабинета “Петков ”. За този интервал тя е сработила, само че през идната година страната ще има потребност от ориентиране на помощите – установяване на енергийно бедните и две цени за цената на тока.

Той разяснява какви са вероятните формули за коалиция, като посочи, че такава с присъединяване на Българска социалистическа партия е под въпрос.

“Миналата година, когато се коалирахме с тях, нямаше война в Украйна. В момента тази линия на разделяне сред нас и Българска социалистическа партия и е много сериозна и не съм сигурен, че ще можем да я почистим в идващите седмици ”, разяснява Панев и добави, че в случай че Българска социалистическа партия не одобри предлагането на Демократична България за въоръжаване на Украйна възможностите “за съдействие с тях биха намалели доста ”.

Те обаче биха си сътрудничили по тематиките правосъдна промяна и енергетика, уточни Панев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР