Ако бройките продължават да се увеличават, каквато е тенденцията и

...
Ако бройките продължават да се увеличават, каквато е тенденцията и
Коментари Харесай

Учител каза истината за учебната година

„ Ако бройките не престават да се усилват, каквато е наклонността и прогнозните модели, съгласно мен по-разумно е да се стартира онлайн. Поне до момента в който не се овладее обстановката “, разяснява пред „ Монитор “ Лилия Стоянова, която и част от неофициалното обединявания  „ Обединени учители за безвредно обучение ”.

Едно от терзанията на Стоянова е, че имунизациите не пазят на 100% от заразяване. „ Ваксините пазят от тежко протичане от болестта, имам някаква сигурност, само че въпреки всичко отвън учебно заведение поддържам връзка с моите деца, родители. Няма гаранция дали ще се опазя здрава и дали няма да предам болестта.

Семейството ми не е предпазено. Ваксинирах и огромния си наследник, по-малкото ми дете няма по какъв начин да получи ваксина “, изясни учителката. Тя акцентира, че даже и да се имунизират, не може да се подсигурява непрестанен образователен развой. Стоянова добави, че спазването на отдалеченост също не защищава на 100%, по тази причина е добре и да се закупят въздухопречистватели.

Тази седмица „ Учители за безвредно обучение ” и  „ Обединени учители за безвредно обучение ” изпратиха писмо до МОН и Министерство на здравеопазването, в което упорстват за спомагателни ограничения в учебните заведения.

Една от ограниченията е  разрешаване на използването на трета бустерна доза за всички, които работят в системата на образованието, лица над 65 години и всички лица с хронични и съпътстващи болести. Здравният министър доктор Стойчо Кацаров обаче съобщи, че това ще е опция едвам когато Европейската организация по медикаментите вземе решение.

„ Отправихме питане до нея и те ни дадоха отговор, че към този миг няма решение за смяна в късата характерност. Самата Световна здравна организация също не предлага такава ваксина “, изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР