Ако България си свърши работата, ние ще можем да имаме

...
Ако България си свърши работата, ние ще можем да имаме
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Очакваме наплив от емигранти от Русия

Ако България си свърши работата, ние ще можем да имаме също няколко хиляди квалифицирани руснаци у нас околните месеци

"България единствена от целия Европейски съюз посрещна бежанците и ги настани в хотели. Никой различен не го направи, в множеството други страни те бяха настанени по палатки, по бунгала и по квартири по градовете. България подходи извънредно хуманно и в този момент към украинските бежанци у нас стартират да се възприемат същите ограничения, каквито има в цяла Европа ", уточни в предаването "Тази заран " по министърът на нововъведенията Даниел Лорер.

"Ние чакаме, че влошаващата се икономическа обстановка в Русия ще провокира напор от стопански емигранти. Ние организирахме необятен семинара с компании, които имат работна ръка в Русия, с цел да приказваме по какъв начин можем да ги притеглим тук. И упованията са ни, че в случай че България си свърши работата, в случай че сътвори механизъм за приемане на служащи от Русия и Беларус, които са квалифицирани, ние ще можем да имаме също няколко хиляди квалифицирани руснаци у нас околните месеци ", сподели още Даниел Лорер.

Министърът разяснява и зародилото напрежение в Народното събрание през седмицата, когато Депутати съвсем се сбиха в пленарната зала.

"Не може да има апели за принуждение в българския парламент, уповавам се да не сме очевидци повече на такива случки, тъй като те демонстрират извънредно проблематична политическа просвета, която стартира да се развива ", означи Лорер.

"Коалицията е формирана от четирима колегата и всеки един от тях се бори за посланичество в бюджета, който би трябвало да се гласоподава. Винаги, когато има значим и повратен миг, всяка една от страните в обединението се пробва да бъде оптимално мощна, с цел да се пребори за своите гласоподаватели. В случая с бюджета това се случи още зимата, а в този момент се случва преди актуализацията на бюджета, тъй че известно повишение на политическия звук е обикновено ", разяснява той.

Според него държавното управление като изпълнителна власт съумява да откри консенсус и да се движи напред. Българският парламент обаче би трябвало да откри своя темп, с цел да стартира да работи за България.

Той даде съответен образец с Плана за възобновяване и резистентност, в който са заложени вложения в България за 13 милиарда европейски средства, с цел да се възстановим от Коронавирус и да имаме по добра стопанска система, само че това ще се случи единствено и само, в случай че българският парламент одобри 22 промени законодателни, които ние сме дали обещание, че ще създадем.

"И коалиция, и опозицията би трябвало хубаво да си седнем на столчетата и вместо да се надвикваме в Народното събрание, да проработи доста крепко, с цел да се случат тези промени в точния момент ", прикани Даниел Лорер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР