Ако България изпрати отбранителна военна помощ на Украйна, това не

...
Ако България изпрати отбранителна военна помощ на Украйна, това не
Коментари Харесай

Зам.-министър Йордан Божилов: Ако изпратим отбранителна военна помощ на Украйна, това не ни въвлича във война

Ако България изпрати отбранителна военна помощ на Украйна, това не ни въвлича във война. Това съобщи зам.-министърът на защитата Йордан Божилов пред bTV.

Божилов се надява Народното събрание да даде отговор дали би трябвало да се изпрати военна помощ на Украйна или не. Едно такова решение е многофакторно - политическа оценка и разбор на военната опция.

Той добави, че България може да даде на Украйна военна екипировка, каски и бронежилетки. Изтребителите МиГ-29 и C-300 не могат да бъдат предоставени от нас с мотив, че изпитваме недостиг и са извънредно нужни за отбрана на военновъздушното ни пространство, посочи Божилов.

Българската войска за защитата на страната разчита на българската войска и на всички армии на съдружниците ни. Батальонните бойни групи е новият отговор на НАТО на заканите, разяснява Божилов за основаването на българската батальонна бойна група.

Водят се диалози с Италия, Англия и Албания. Всичко зависи от това какви качества няма българската войска, с цел да бъде запълнена от другите задгранични групи, добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР