Ако бъде направена класация за най-българското ястие, то със сигурност

...
Ако бъде направена класация за най-българското ястие, то със сигурност
Коментари Харесай

Бобът – зрънце вкус за всеки вкус

Ако бъде направена ранглиста за най-българското ядене, то сигурно бобът ще грабне наградата. Бобът е наложителен артикул за всяко българско домакинство и е знак на българската национална кухня.

Бобът е просвета, която се отглежда в България към този момент няколко века и не е инцидентно, че в фамилните рецептурници могат да се открият превъзходни предписания, излъчени от потомство на потомство – тъкмо както легендите за българската земя.

 
Бобът - повече от обичана храна
За мнозина бобът е повече от обичана храна, той е усетът на детството и уюта на дома. Той е част от нашето семейство и нашата история. Спомените за топлата фасул супа, приготвена от баба и оня изкушаващ мирис, който се разнася из цялата къща, са вечно останали в сърцата ни.

Ароматът на варен фасул е толкоз прочут и комфортен, че незабавно ни връща в детството, там където баба подготвя фасул супа по най-вкусния метод. Тя го пуска да заври, прибавя домати, лук, моркови и подправки. След това го оставя да къкри на муден огън, до момента в който бобът омекне и се слее с останалите съставки.
Спомняте ли си усета на бабината фасул супа? Този богат и изобилен усет, който ви връща в детството. Ако желаете да повторите този усет, е идеалният избор за вас.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР