Ако бъдат наложени американските наказателни мерки във връзка с газопровода

...
Ако бъдат наложени американските наказателни мерки във връзка с газопровода
Коментари Харесай

Мудис: Санкциите на САЩ срещу Северен поток 2 са риск за Газпром

Ако бъдат наложени американските наказателни ограничения по отношение на газопровода " Северен поток 2 ", те могат да застрашат съветският оператор на плана " Газпром ", показва отчет на " Мудис ", представен от организация ТАСС.

" Въздействията на глобите върху " Газпром " ще зависят от способността на съветската компания да приключи строителството, в случай че актуалните му реализатори спрат да вземат участие в плана, отбелязва кредитната организация.

Според нея глобите биха могли да окажат въздействие и върху финансовите сътрудници на енергийния колос в плана, както и върху натиска на компанията за финансови услуги, макар че " Мудис " дефинира тяхното влияние като " лимитирано ", което значи, че кредитният им рейтинг няма да бъдат преразгледан доста заради загуба на предстоящ паричен поток, предава БНР.

В момента обаче " няма никакви индикации, че държавното управление на Съединени американски щати ще наложи наказания на участващите компании ", акцентира организацията. " Ние ще продължим да следим от близко обстановката и ще оценяваме евентуалните последствия за кредитния рейтинг, в случай че и когато е налична повече информация ", заключава " Мудис ".

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че опасността от американските наказания няма да попречи на плана " Северен поток 2 " да се осъществя.

Той порица остро дейностите на Вашингтон, определяйки ги като евентуално нарушение на интернационалното право, и ги дефинира като " съвършен образец за нелоялна конкуренция и разпространяване на изкуственото владичество на Съединени американски щати на европейските пазари " за да се принудят европейските консуматори да купуват " по-скъпи и неконкурентни артикули ", визирайки цените на естествената газ.

Германската комисия по икономическите връзки в Източна Европа пък прикани в сряда в Брюксел да сътвори принадлежности, които да предпазят плана " Северен поток 2 " от глобите на Съединени американски щати, като съобщи, че наказателните ограничения ще съставляват " фундаментална офанзива против суверенитета и самоуважението на Европейски Съюз ".

" Европейски Съюз би трябвало неотложно да създаде принадлежности, които или да предотвратяват, или да обезпечават обезщетение за това външно вмешателство в европейските каузи ", се показва в прессъобщението на бизнес асоциацията, добавяйки, че в този момент федералното държавно управление на Германия би трябвало да упорства за полемика по въпроса в Брюксел.

Законопроектът, подкрепящ глобите против плана за пренос на газ " Северен поток 2 ", бе признат от Сената на Съединени американски щати във вторник вечерта и в този момент чака подписа на американския президент Доналд Тръмп. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР