Акацията, чиято родина е Северна Америка, може да бъде срещната

...
Акацията, чиято родина е Северна Америка, може да бъде срещната
Коментари Харесай

Паниран цвят от акация! И още 2 рецепти за душата

Акацията, чиято татковина е Северна Америка, може да бъде срещната на редица места и в България. Тя се отглежда освен поради красивите си цветове, само че и тъй като сполучливо се бори против кашлица и простудни положения. Използваемата ѝ част са листенцата и красивите ѝ цветове. Ето 3 разновидността по какъв начин и какво да приготвите с цвят от акация.

Панирани цветове от акация

Необходими артикули: 20 бр. цветове от акация, 3 яйца, 1/2 ч.ч. брашно, 3 с.л. прясно мляко, олио за пържене, сол на усет

Начин на подготвяне: От брашното, яйцата, прясното мляко и солта се прави панировка, която добре да е разрушена с вилица или миксер. Цветовете от акацията се измиват и подсушават и се потапят в панировката. Изпържват се от двете страни в авансово загрятата лой. Могат да бъдат сервирани дружно с конфитюр от диви плодове.

Сладко от цветовете на акация

 Сладко от акация

Необходими артикули: 250 г цветове от акация, 550 г захар, 1 ч. ч. вода, сока от 1/2 лимон

Начин на подготвяне: Цветовете се измиват, подсушават и се претриват дружно със захарта. Престояват по този начин 24 часа, след което се поставят да се варят дружно с водата. Когато сладкото от акация стартира да се сгъстява, към него се прибавя и лимоновият сок. Изсипва се в сухи бурканчета, които се затварят и се поставят с капачките надолу, до момента в който изстина изцяло.

Мекици от акация

 Мекички с акация

Необходими артикули: 2 яйца, 250 г кисело мляко, 1/4 ч.л. сода бикарбонат, 500 г брашно, 1 щипка сол, 1 ч.ч. вода, 20 цветове от акация, лой за пържене, пудра захар за поръсване, портокалова есенция

Начин на подготвяне: Цветовете от акация се измиват, подсушават, нарязват на късчета и напръскват с портокаловата есенция. Престояват по този начин към 15 мин. Разбитите яйца се смесват с киселото мляко, с което е разтворена содата, и към тях се прибавя брашното и солта при непрестанно разтрошаване. Накрая се поставя и водата. Разбива се, до момента в който стартират да се получават мехурчета. Така приготвеното тесто се оставя да почива за 30 мин. След това към него се прибавят и цветовете от акация, още веднъж се разбърква и се оформят топчета, които се пускат във гореща лой. След като са подготвени, мекичките се оставят да се отцедят върху кухненска хартия и се сервират поръсени с пудра захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР