Акапулко определено ще бъде най-горещото място през започващата седмица от

...
Акапулко определено ще бъде най-горещото място през започващата седмица от
Коментари Харесай

Надал предвожда тенис асовете за супер седмица в Акапулко

Акапулко несъмнено ще бъде най-горещото място през започващата седмица от позиция на тенис почитателите.

Защото в мексиканския курорт ще се организира един от двата мъжки шампионата от категория АТР 500 през идващите дни. Другият е този в Дубай, който приковава вниманието с присъединяване на Григор Димитров. Но точно конкуренцията в Акапулко е тази, от която чакаме огромното шоу. Причината е, че качеството на участниците в Мексико е от извънредно равнище. Такова, което дава отговор на "сребърен празник ". Защото конкуренцията, която е измежду най-обичаните от тенисистите, празнува своята 25-а годишнина с шестима играчи от топ 10.

Най-голямото име е това на Рафаел Надал, който ще изиграе своя първи шампионат след Аустрелиън Оупън. В Мелбърн Матадора получи травма в четвъртфинала против Марин Чилич, само че в този момент увери, че е възобновен и е подготвен да се изяви на най-високо равнище.

Освен него в деяние ще забележим Александър Зверев, Доминик Тийм, Кевин Андерсън, Хуан Мартин дел Потро и Джак Сок. А това са единствено имената от топ 10. Седми подложен е първенецът от предходната година Сам Куери, а в главната скица, която е от 32 състезатели, личат още имена на млади асове като Денис Шаповалов, Хьон Чун и Андрей Рубльов, както и на рутинирани играчи като Давид Ферер, Фелисиано Лопес и Миша Зверев. Кей Нишикори пък ще означи завръщането си на толкоз високо равнище след травмите, които го оставиха надалеч от огромната сцена в последните месеци.

Наличието на толкоз звезди не е по никакъв начин инцидентно. Турнирът се организира от 2001 година, само че през 2014-а бе взето стратегическото решение настилката да се смени от клей на хард. Така конкуренцията стана идеалната подготовка за идните през март Мастърс шампионати в Индиън Уелс и Маями.

Първият първенец след промяната на настилката бе Григор Димитров, а в идващите години трофеят завоюваха още Тийм, Ферер и Куери. Сега обаче конкуренцията в действителност е най-голямата допустима.

Това се удостоверява и единствено като погледнем мачовете в първи кръг. Много от тях биха били почтени за край на такова равнище. Доказателството е елементарно – в неделя в Рио в различен шампионат на равнище АТР 500 финалът бе сред Диего Шварцман и Фернандо Вердаско. Е, жребият реши в Акапулко те да играят един против различен още на старта.

Надал ще има сложна задача в първи кръг в лицето на сънародника му Фелисиано Лопес, против който имат много мачове през годините. Шампионът Куери е най-високопоставения тенисист в четвъртината на испанеца, а възможните противници за полуфинал са Сок и Андерсън, които могат да се срещнат на четвъртфинал.

В долната половина е още по-интересно. Там водач е Саша Зверев, в чиято четвъртина е Джон Исър, а в потока на германеца са още Дел Потро и Тийм. Само че никой от тях не може да се усеща сигурен за мястото си в топ 8, тъй като на пътя има доста други искащи да се окичат със популярност. Например Рубльов и Ферер, които ще се срещнат в първи кръг в повтаряне на мача им от Аустрелиън Оупън, минал през 5 сета. Както и Шаповалов и Нишикори, които също оформят супер двойка в първи кръг. А да не забравяме и американското дерби сред Иснър и Райън Харисън.

Всичко това можете да наблюдавате в ефира на Mtel Sport 1, който ще излъчва шампионата през цялата седмица. Мачовете ще са предизвикателство за почитателите, тъй като директните излъчвания започват в 2 часа след среднощ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР