Академията на МВР и Университетът по архитектура, строителство и геодезия

...
Академията на МВР и Университетът по архитектура, строителство и геодезия
Коментари Харесай

Академията на МВР разкрива две нови магистърски програми

Академията на Министерство на вътрешните работи и Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) разкриват нови взаимни магистърски стратегии през новата образователна 2022/2023 година, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Приемът за двете специалности „ Управление и оптимизация на капиталови планове в строителството посредством строително осведомително моделиране “ и „ Безопасност на пътното придвижване “ ще продължи до 15 септември. 

Магистърската стратегия „ Управление и оптимизация на капиталови планове в строителството посредством строително осведомително моделиране “ е неповторима за България.

Строителното осведомително моделиране (СИМ) е цифрова форма на строителството и интервенциите с активи. То сплотява технологиите, подобренията на процесите и цифровата информация, с цел да се усъвършенстват резултатите на плановете, както и интервенциите с активи.

СИМ се ползва главно за нови строителни планове, само че решаващата му роля е да подкрепя обновяването, реконструкцията и поддръжката на застроената среда.

Втората магистърска стратегия - „ Безопасност на пътното придвижване “, има за цел да надгради полученото висше обучение в региона на транспортното строителство и контрола на пътното придвижване.

Програмата приготвя експерти, нужни както за потребностите на транспортното строителство, по този начин и за организацията, контрола и сигурността на актуалното натоварено придвижване.

За специалността „ Управление и оптимизация на капиталови планове в строителството посредством строително осведомително моделиране “ документи се подават на [email protected], а за „ Безопасност на пътното придвижване “ - на [email protected] и на [email protected].

Нужните документи за кандидатстване са: заявление по пример, копие от тапия и  документ за платена такса за кандидатстване. Създаването на новите образователните стратегии е част от план BG05M2OP001-2.016-0023 „ Подобряване и модернизиране на просветителната инфраструктура на Академия на Министерство на вътрешните работи в партньорство с Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър “, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Медицински институт на Министерство на вътрешните работи “.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година, процедура BG05M2OP001-2.016 „ Модернизация на висшите учебни заведения “.  Бенефициент на плана е Академията на Министерство на вътрешните работи, цената му е 1 918 184.40 лв., а срокът за осъществяване - 31 декември 2023 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР