Академичният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски се разграничи

...
Академичният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски се разграничи
Коментари Харесай

Софийският университет се разграничи от прокремълска преподавателка

Академичният съвет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " се разграничи от тезите на преподавателка по съветска история Дарина Григорова в позиция през днешния ден. Според съвета, Григорова популяризира агитация, обвързвана с войната в Украйна, която е неприемлива и уронва престижа на университета.

Преди седмица Григорова разгласи в изявление пред прокремълския уебсайт " ПогледИнфо ", че след Украйна, руснаците ще " денацифицират " и България - и това ще стане допустимо, тъй като " НАТО ще би трябвало да се върне в границите от 97-а ". И показва ясна позиция против демонтажа на МОЧА, като афишира ръководещите столицата за неонацисти, антисемити и расисти.

" Намираме за неприемливо сходно държание от страна на академични учител, още повече, че в изявлението се пропагандират намерено и политически хрумвания, които директно въздействат върху настоящия публичен живот в България и уронват престижа и престижа на най-старото висше учебно заведение в страната ", пишат от Академичния съвет на СУ.

Причина за позицията са голям брой писма и сигнали към управлението на университета във връзка интервюго на Григорова. 

Прокремълските медии у нас пък реагираха с бурна отбрана на преподавателката, като оповестиха реакцията на университета за " лов на вещици " и " принуда ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР