Академичния ансамбъл за песни и танци на руската армия „Александров“

...
Академичния ансамбъл за песни и танци на руската армия „Александров“
Коментари Харесай

Прочутият хор „Александров“ идва в България

Академичния отбор за песни и танци на съветската войска „Александров“ отбелязва 90 години от основаването си с огромно турне в доста европейски страни. След нещастието в края на 2016 година, когато при самолетна злополука край Сочи починаха 64 души, ансамбълът е с запълнен и освежен състав.
 хор александров  хор александров  хор александров  хор александров
В България в края на юни ще дойдат 120 Александровци – артисти, танцьори и музиканти. Концертите ще показват най-популярния репертоар от съветски национални и военни песни и ефектни национални танци пред аудиторията от четирите най-големи български града: Варна – 26 юни, Дворец на културата и спорта, Бургас – 27 юни, Летен спектакъл, Пловдив – 28 юни, зала СИЛА, София – 29 юни – зала 1 на НДК.

За рожден ден на ансамбъла се счита 12 октомври 1928 година – денят, в който се е състояло първото показване на колектива в Централния дом на Червената войска в Москва. Тогава участниците са единствено 12 души. Но доникъде на 30-те години броят на членовете се усилва до 300 души, а славата му се разгръща надалеч отвън страната.

Хорът на Ансамбъл „Александров“ е приет за един от най-хубавите мъжки хорове в света. Той съчетава хармонията и чистотата на звука на академичната шапка с ярката емоционалност и близост, присъщи на известните осъществявания, демонстриращи високо вокално умеене. Танцуващата група на ансамбъла с нейните прочувствени, закачливи и горещи осъществявания на сцената превзема сърцата на феновете с високото си хореографско майсторство.

Успехът на хора, солистите и танцовата група значително зависи от гъвкавия и съразмерен оркестър и неговия тон, който е неповторим по своето естество. Той сполучливо съчетава съветски национални принадлежности – балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови принадлежности.

Навсякъде по света Академичният отбор за песни и танци на Руската войска, носещ името на своя създател на Александър В. Александров, се счита за една от марките, славещи Русия, каквото са Болшой спектакъл, Ермитажа, Третяковската Галерия, Диамантения фонд на Московския Кремъл. Участниците в Ансамбъла изцяло го заслужават със своята уникалност и брилянтни креативен умения.

Билети се продават в мрежата на Ивентим и онлайн от www.eventim.bg.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР