Airbus съвместно с мобилния оператор T-Mobile и производителя на чанти

...
Airbus съвместно с мобилния оператор T-Mobile и производителя на чанти
Коментари Харесай

Умна чанта слага край на загубения багаж по летищата

Airbus взаимно с мобилния оператор T-Mobile и производителя на чанти Rimowa показа идея на " умна чанта ", наречена Bag2Go . Тя разрешава благодарение на мобилни приложения конфигурирани на iPhone, да наблюдават местонахождението на багажа. С вградената функционалност " Намери ми чантата " ( " Find My Bag " ), елементарно може да разберете, къде е багажа ви и не е ли загубен.

Вътре в чантата е конфигуриран RFID чип, който улеснява работата на системите за обработка на багажа на летищата и да се разпознава притежателя. За да се откри точното местонахождение на багажа се употребява GPS и клетъчните мрежи. Чантата също разрешава на притежателя бързо да дефинира тежестта на багажа. Bag2Go има вграден дигитален кантар данните, от който се предават на смарт телефон.

Според представители на Airbus, за момента плана Bag2Go е в ранен стадий на развиване. Новата чанта ще коства с 20% повече спрямо стандартните версии. Тя може и да се наеме. Клиентът също може да се възползва от услугата " от врата до врата " (door-to-door). Чрез нея се подрежда на авансово приготвена чанта, да се насочи към летището, а откакто дойде, клиентът получава багажа си в хотела.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР