AI ще изиграе още по-значима роля за оптимизиране на косенетоКосачките

...
AI ще изиграе още по-значима роля за оптимизиране на косенетоКосачките
Коментари Харесай

Любопитни приложения на IoT: умни косачки

AI ще изиграе още по-значима роля за усъвършенстване на косенето

Косачките за трева последователно се трансформират в интелигентно устройство, с помощта на IoT
(снимка: CC0 Public Domain)

Интернет на нещата (IoT) е новаторска идея, проникнала в разнообразни аспекти от живота ни, в това число метода, по който се грижим за тревните си площи. Един подобен незабравим, забавен и любопитен образец в тази тенденция са така наречен умни косачки.

Традиционната ни визия за се развива и прераства в интелигентно устройство, поддържано от IoT, като по този метод се слага началото на нова епоха на улеснение, успеваемост и точност в грижата за тревата.

Технологична база на IoT смарт косачките

Интелигентните косачки разчитат на функционалността за съгласуваност, с цел да усъвършенстват успеваемостта си. Смарт устройствата са оборудвани със датчици, задвижващи механизми и информационни модули, което им разрешава да събират и обменят данни с други съоръжения и системи. Целта е да се подсигурява новаторско и автоматизирано боравене на индивида, както и първокласна грижа за тревата.

Дистанционно ръководство и наблюдаване

Една от основните характерности на IoT косачките е опцията да бъдат ръководени и следени отдалечено. Собствениците на къщи с двор могат да употребяват специфични мобилни приложения, с цел да започват, стопират или възнамеряват сесии за косене единствено посредством менюто на своите смарт телефони. По този метод освен се прибавя нов спомагателен пласт на улеснение, само че също по този начин се разрешава по-гъвкаво ръководство на грижата за тревата.

Прецизно косене с GPS технология

Смарт косачките постоянно включват технология за световна система за позициониране (GPS), с цел да реализиран по-точни резултати. GPS разрешава на устройствата да проектират оформлението на моравата и да направляват дейно, като подсигуряват, че всеки метър от площта е отмерено окосен. Чрез технологията се реализира по-добра хармония на пространството и по-цялостни резултати.

Отчитане на метеорологичните условия в действително време

Интелигентните косачки вземат поради климатичната конюнктура, когато възнамеряват по кое време ще правят активност. Интегрирането на настоящи данни за времето разрешава на уреда да напасне “графика ” си въз основа на фактори като дъжд или несъразмерна топлота. Качество от сходен порядък е извънредно значимо за спестовност на старания от ненужно косене и екологичност.

Енергийна успеваемост и резистентност

Много косачки за трева, поддържащи IoT, са проектирани предвид на енергийната успеваемост. Те могат да употребяват източници на електрическа сила и да включват функционалности като автоматизирани станции за зареждане. Освен това устройствата усъвършенстват своите направления и интервенции като минимизират потреблението на сила и в същото време поддържат оптимална продуктивност. По този метод се реализира и сходство с възходящия акцент върху устойчивостта в актуалните практики за грижа за тревата.

Преодоляване на провокациите и терзанията

Въпреки че възходът на интелигентната грижа за тревата носи многочислени преимущества, той също по този начин поражда и известни опасения. Най-чести измежду тях са поверителността и сигурността на данните.

Производителите се оправят с тези опасения като ползват постоянни ограничения за сигурност, в това число криптирана връзка и сигурни протоколи за засвидетелствуване. Собствениците могат да подхващат стъпки, с цел да защитят своите умни косачки за трева, като постоянно актуализират фърмуера и употребяват мощни, неповторими пароли.

Бъдещето на IoT косачките

Изкуственият разсъдък се чака да изиграе още по-значима роля в усъвършенстването на косенето въз основа на моделите на напредък на тревата, а логаритмите за машинно образование могат да се приспособяват сполучливо към характерни условия на терена с течение на времето.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР