AI роботът е направен по подобие на действителен човекКомпютърно-генерираният модел

...
AI роботът е направен по подобие на действителен човекКомпютърно-генерираният модел
Коментари Харесай

Дигитален „човек“ води новини в Китай

AI роботът е изработен по сходство на автентичен човек

Компютърно-генерираният модел на ТВ водещ е съвсем като същинския

Китай сътвори първия по рода си дигитален ефирен водещ, основан на изкуствен интелект и съвсем неразграничим от своя човешки двойник – известно лице на новините, излиза наяве от видео на организация Xinhua.

Компютърният AI модел е съвсем като действителния водещ, само че към този момент няма информация по какъв начин тъкмо е основано цифровото копие. Предполага се, че създателите на плана са употребявали композиция от компютърна графика и видео с действителния ТВ водещ.

Ако фенът не знае, че има против себе си дигитален „ човек “, надали би забелязал подмяната. Вероятно опитът ще допадне на множеството фенове като забавна въведения към бъдеще, доминирано от изкуствения разсъдък.
още по тематиката
Дигиталният „ човек “ е по-удобен от същинския в някои връзки. Така да вземем за пример, той може да работи непрекъснато, без да прави неточности и най-важното – няма да получава заплата за труда си.

Освен това притежателите на малките екрани ще могат да основават колкото си изискат цифрови водещи, без това да натоварва съществено бюджета им. Технологиите явно разкриват нови вероятности пред малкия екран.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР