Агресивно куче с внушителни размери от породата ризеншнауцер побърка жителите

...
Агресивно куче с внушителни размери от породата ризеншнауцер побърка жителите
Коментари Харесай

Куджо на Стивън Кинг разкъсва наред в Беляковец

Агресивно куче с внушителни размери от породата ризеншнауцер побърка жителите на с. Беляковец. Звярът, наподобяващ Куджо от едноименния разказ на Стивън Кинг, вилнеел в селото през нощта, влизал в къщите, нападал хора и даже умъртвил други домашни кучета.

Двама локални съумели да го заловят и със съдействието на кметицата Албена Беренска и компания „ Пролет “ го настанили в общинския подслон в Шемшево.

Притесненията на хората са, че притежателят, който също е гражданин на селото, скоро ще прибере своя домакински любим и още веднъж ще го пусне да се разхожда на независимост, написа „ Борба”.

„ Страхуваме се за живота си. Много от къщите са с външни тоалетни и се постанова да излизаме на двора. Кучето влиза в парцелите и атакува без причина. Нищо не ни подсигурява, че на следващия ден няма да нахапе и да убие човек, откакто към този момент умъртви друго куче “, споделя един от жителите на Беляковец, който подаде сигнал за казуса до „ Борба “, само че пожела анонимност.

Той добавя, че опашатото като че ли е обладано от зли духове и демонстрира необикновена експанзия за породата си.

„ За момента животното е в приюта, само че в случай че притежателят пожелае, има право да си го прибере. Такъв е законът. Разбирам и споделям паниката на хората, само че аз няма по какъв начин да трансформира законодателството “, разяснява кметицата Албена Беренска.

Хората са на тръни, че четириногото още веднъж ще тръгне по улиците и къщите и не смеят да пускат децата си да играят свободно.

Според законодателството разхождането на куче с тегло над 10 кг би трябвало да става единствено с намордник. Глобата за недобросъвестни стопани е 300 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР