Агнешкото месо за Гергьовден отново ще бъде изцяло българско във

...
Агнешкото месо за Гергьовден отново ще бъде изцяло българско във
Коментари Харесай

Lidl посреща Гергьовден с 60 тона българско агнешко от регионални производители

Агнешкото месо за Гергьовден още веднъж ще бъде напълно българско във всичките 101 магазина на Лидл България. За празника веригата е поръчала близо 60 тона българско агнешко, обезпечено от 5 кланици, включени в описите на Министерството на земеделието храните и горите като част от ограниченията в поддръжка на българските производители.
Агнешкото месо в Lidl, както съвсем всички свежи меса във веригата, е единственото у нас със документ за качество от международния водач в контрола на хранителни артикули SGS. Международният документ, в допълнение с пакетиране в защитна атмосфера, подсигурява чисто и свежо месо за по-дълго време. 
Доставянето на 100% българско агнешко от районни производители е в осъществяване на ограниченията по Постановление 70 на Министерски съвет. Подкрепата се показва както във включване на нови за веригата районни снабдители, по този начин и в увеличение на размерите на български артикули. Само за двата огромни празника – Великден и Гергьовден – Лидл България записва растеж в предлагането на българско агнешко месо сред 10% и 15%. За цялата 2020 година веригата възнамерява акциите с агнешко от български производители да набъбнат с 30% повече по отношение на 2019 година Очакванията за растеж в количеството на българско агнешко месо, предлагано в Lidl, са за 25% за цялата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР