Агхорите са последователи на хиндуистка секта, която е на повече

...
Агхорите са последователи на хиндуистка секта, която е на повече
Коментари Харесай

Потресаващите ритуали на агхорите

Агхорите са почитатели на хиндуистка фракция, която е на повече от 1000 години. Тези аскети нормално са наричани садхус , което на санскрит значи „ заветен човек “. Те посвещават целия си живот за реализиране на мокша (освобождаване). За разлика от другите садхус , агхорите следват, меко казано, необикновен и коренен път към просвещение.

Техните способи опонират на ортодоксалния хиндуизъм и по тази причина агхорите се употребяват с репутацията на най-страховитите сидхус в Индия. Уважението към тях е огромно. Вижте какви са практиките, спечелили им това благоговение.

Според вярванията на агхорите освобождението се реализира посредством практики, които са считани за табу в ортодоксалния хиндуизъм. Ако бъдат практикувани вярно, тези ритуали спомагат за по-бързото духовно възвишаване. Методите на агхорите несъмнено не са за хора със слаби сърца, а тези, които не съумеят да ги изпълнят вярно, рискуват да се обвържат още по-тясно с колелото на съществуването.

Един от най-често практикуваните ритуали е канибализмът. Трябва да се означи, че агхорите не убиват съзнателно хора, с цел да изядат плътта им, а в действителност ядат трупове на към този момент умряли.

Повече за страшните ритуали на агхорите можете да научите в Древните.

Ancient Origins

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР