Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство обяви, че ваксината

...
Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство обяви, че ваксината
Коментари Харесай

Великобритания отчете 78% ефективност на ваксината срещу маймунска шарка

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство разгласи, че имунизацията против маймунска шарка е 78 % ефикасна,  съобщи Агенция Франс Прес.  От там приканиха гей или бисексуалните мъже да одобряват имунизацията, защото те се смятат за най-застрашени.

Последният разбор се базира на данни за успеваемостта на имунизацията за единична доза от 78 % 14 или повече дни след слагането ѝ.  Според заключенията, това е " най-силното доказателство в Обединеното кралство до момента " за успеваемостта на препарата.

Датската Bavarian Nordic е единствената лаборатория, която създава лицензирана ваксина против маймунска шарка, наречена MVA-BN. Компанията съобщи предходната седмица , че е подписала съглашение за доставка на европейски народи  за до два милиона дози.
 Британия със 73 нови случая на маймунска шарка, най-голямото огнище отвън Африка
Британия със 73 нови случая на маймунска шарка, най-голямото огнище отвън Африка

Повече от 200% скок в случаите от края на май

Повече от 55 000 дози ваксини към този момент са били приложени в Англия , заяви националният шеф на NHS за имунизации и скрининг Стив Ръсел. Данните за имунизацията се основават на разбор на 363 случая на маймунска шарка сред юли и ноември в Англия. Повечето случаи са измежду гейове и бисексуални мъже. От инфектираните 323 не са били имунизирани.

Припомняме, че последната зараза от маймунска шарка стартира да се популяризира по света през май и доближи своя връх през юли.

Обединеното кралство записва 3570 доказани случая на маймунска шарка, която предизвиква тресчица, мускулни болки и огромни кожни лезии, сходни на циреи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР