Агенцията за вътрешна сигурност на Полша е задържала мъж, заподозрян

...
Агенцията за вътрешна сигурност на Полша е задържала мъж, заподозрян
Коментари Харесай

В Полша задържаха мъж, заподозрян за шпионаж в полза на Русия

Агенцията за вътрешна сигурност на Полша е задържала мъж, обвинен за шпионаж в интерес на Русия, заяви полското радио, базирайки се на представителя на отрасловия министър, координиращ работата на полските спецслужби, Станислав Жарин.

" В хода на работата на Агенцията за вътрешна сигурност бе арестуван мъж, на който са повдигнати обвинявания. След това са осъществени обиски, които послужиха за съображение за две спомагателни обвинявания - за нелегално владеене на оръжие и муниции, и потребление на подправени документи ", се споделя в изказването на представителя.

Канцеларията на основния прокурор на Полша е повдигнала обвинявания против мъжа, назван единствено като Пьотър С., включващи работа за непознато разузнаване и нелегално владеене на оръжие, заяви ДПА.

Мъжът, който е полски жител, бе арестуван в петък от полските спецслужби. Извършени са също обиски на жилища на хора, които са били в контакт със обвинения, където са открити още едно огнестрелно оръжие и муниции.

Според представителя на министъра следователите към този момент разполагат с доказателства за съдействие на обвинения с съветското разузнаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР