Агенцията за социално подпомагане се самосезира след репортаж на БНТ.

...
Агенцията за социално подпомагане се самосезира след репортаж на БНТ.
Коментари Харесай

След репортаж на БНТ: Агенцията за социално подпомагане се самосезира за възрастна жена

Агенцията за обществено подкрепяне се самосезира след репортаж на Българска национална телевизия. В понеделник ви разказахме за стара жена, прикована към леглото, която беше оставена без грижи, откакто асистентът ѝ беше признат в болница. Оказа се, че има метод такива обстановки да не се позволяват.

Преди два месеца животът на 82-годишната Росица Григорова трагично се трансформира. Губи крайници си, защото страда от тежка форма на диабет. Преди две седмици персоналният ѝ помощник е признат в болница. От общината споделят, че няма кой да я замести.

" Не мога да се боря сама. Те по какъв начин могат да ми дават отговор по този начин като ме виждат в какво състояние съм, че аз съм длъжна да си намеря и не ги интересувало ", споделя Росица Григорова.

Всъщност това не е правилно - съгласно разпоредбите на програмата точно общината би трябвало да откри заместител. Още на идващия ден след излъчването на репортажа от Агенция обществено подкрепяне посещават старата жена.

" Сутринта във допустимо най-ранния час посетихме дамата с шеф отдел " Хора с увреждания и обществени услуги ". Нямам визия за какво кметът не ни е алармирал, постоянно би могло да се реагира с асистентската поддръжка, само че се надявам това да не продължава по този начин и да има механизъм, по който да се назначава заместваща грижа ", добави Елка Бонева, шеф Дирекция " Социално подкрепяне " - Възраждане.

" Жената ми сподели, че с каквото може ще помогне, в случай че имам някакъв проблем да се обадя, с цел да може да реагира ", добави Рипсиме Чтчян, персонален помощник.

" Това, което ми дадоха обещание е, че ще имам човек, когато Рима е болна или пък отпуска да си вземе ", сподели още Росица Григорова.

Както се оказа, когато има предпочитание, решение може да се откри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР