Агенцията за социално подпомагане кани общините да се включат като

...
Агенцията за социално подпомагане кани общините да се включат като
Коментари Харесай

Агенцията за социално подпомагане кани общините да се включат в процедурата Детска кухня

Агенцията за обществено подкрепяне кани общините да се включат като сътрудници в процедурата „ Детска кухня “, финансирана по оперативната стратегия „ Храни и материално подкрепяне 2021 - 2027 година “,  съфинансирана от Европейски обществен фонд плюс (ЕСФ+). Очаква се края на 2025 година с ваучери за детска кухня да бъдат подкрепени фамилиите на минимум 5000 деца, живеещи в беднотия, а до края на програмния период  най-малко още толкоз. Предвиденият бюджет е 7,15 милиона лв..
Партньор по програмата „ Детска кухня “ може да е всяка община или регион на община в случай че има потенциал да обезпечи хранене на деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, а кандидатстването, с цел да се включат в първата фаза, би трябвало да се направи до 20 януари 2023 година Възможност за включване на нови сътрудници ще има през целия интервал на реализацията на плана.
По процедурата ще бъдат предоставяни ваучери на небогати фамилии,  против които децата, ще получават обедно хранене от детските кухни което включва чорба, главно ядене и десерт, при изискване че такова не е обезпечено по различен ред и детето се отглежда в домашна конюнктура., осведоми БНР
Социалните служби по места ще разпознават най- нуждаещите се, ще правят самостоятелна оценка на фамилиите.
По този метод рисковите деца и фамилии да бъдат обхванати и проследявани още в най-ранен стадий. Условията към общините, които ще аплайват, са да имат основана общинска детска кухня или да имат подписан контракт с такава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР