Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти на Великобритания

...
Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти на Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания одобри първия JAK киназен инхибитор за лечение на алопеция

Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули на Англия (MHRA) е издала позволение за JAK киназния инхибитор baricitinib за лекуване на плешивост при възрастни, заяви pharmatimes.com. Медикаментът е прочут като Olumiant и се ползва в ревматологията и онкохематологията.

Разрешението за приложимост при плешивост се основава на безапелационните резултати от клиничните изследвания BRAVE-AA1 и BRAVE-AA2, които стъпват на справедлива оценка на тежестта на болестта въз основата на скалата SALT.

Наблюденията на експертите демонстрират, че след лекуване с baricitinib e реализирано освен преодоляване на алопецията на главата, само че и цялостно възобновяване или наново израстване с минимални празнини на космите на веждите и миглите при проблематични пациенти – такива, при които първоначално са били налице обилни празнини или липса на забележими вежди или мигли. Резултатът е удивително добър при лекуваните с препарата спрямо пациентите, приемащи плацебо, акцентират откривателите.

Според основния изпълнителен шеф на Alopecia UK Сю Шилинг разрешението на регулаторните управляващи може да докара до спомагателни благоприятни условия за лекуване на повече пациенти, които дават отговор на изискванията и се борят дълго с плешивост ареата.

„ Ние ще продължим да подсигуряваме, че гласът ни се чува, когато е належащо. Ще се опитаме да покажем ясно психическото, общественото и финансовото влияние, което плешивост ареата може да има върху живота на човек, с цел да подчертаем значимостта на достъпа до лекуване. Това позволение трансформира baricitinib в първия JAK киназен инхибитор, който ще се ползва във Англия при възрастни с тежка плешивост ареата, а самият факт, че това се случва, отразява нашия ангажимент като цяло към имунологичните болести с висока непосрещната потребност “, разяснява доктор Джеф Янг, асоцииран вицепрезидент на Eli Lilly – компанията, която създава Olumiant.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР