Агенцията за опазване на околната среда в понеделник обяви цялостна

...
Агенцията за опазване на околната среда в понеделник обяви цялостна
Коментари Харесай

EPA забранява азбеста, „най-накрая затръшвайки вратата“ на канцерогена, който убива десетки хиляди американци всяка година

Агенцията за запазване на околната среда в понеделник разгласи цялостна възбрана на азбеста, канцероген, който към момента се употребява в някои хлорни белини, спирачни накладки и други артикули и това убива десетки хиляди американци всяка година.

Окончателното предписание бележи огромно разширение на регламента на EPA според незабравим закон от 2016 година, който преразгледа наредбите, ръководещи десетки хиляди токсични химикали в ежедневни артикули, от домашен почистващи препарати до облекла и мебели.

Новото предписание ще забрани хризотил азбест, единствената настояща приложимост на азбест в Съединените щати. Веществото се намира в артикули като спирачни накладки и уплътнения и се употребява за производството на хлорна белина и натриев хидроксид, прочут също като сода каустик.

рак на белия дроб, мезотелиом и други ракови болести и е обвързван с повече от 40 000 смъртни случая в Съединени американски щати всяка година. Прекратяването на продължаващата приложимост на азбест напредва в задачите на Cancer Moon...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР