Агенцията за морско корабоплаване на Молдова заяви, че плаващ под

...
Агенцията за морско корабоплаване на Молдова заяви, че плаващ под
Коментари Харесай

Танкер, плаващ под молдовски флаг, ударен от ракета в Черно море край Одеса

Агенцията за морско мореплаване на Молдова съобщи, че плаващ под молдовски байрак танкер, пренасящ химикали, с съветски екипаж, е бил улучен от ракета покрай украинското пристанище Одеса, и че не е ясно кой е стрелял по кораба, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Асошиейтед прес добавя, че компанията, която експлоатира танкера, е украинско юридическо лице. Медията показва, че случаят е станал в „ неутрални води “.

Вадим Павалаки, заместник-директор на организацията за морско мореплаване на Молдова, съобщи пред Ройтерс, че екипажът на „ Милениал Спирит “ е съветски.

" Преди 10 минути научихме, че целият екипаж е избавен, само че двама са съществено ранени и са на път за болничното заведение ", сподели Павалаки.

В резултат на случилото се на борда на кораба е избухнал пожар, били са унищожени избавителните лодки, заради което членовете на екипажа са напуснали горящия транспортен съд единствено със избавителни жилетки.

Танкерът е дребен, с тонаж от 2200 тона, и стана вторият търговски кораб, потърпевш от началото на съветската инвазия в Украйна. Вчера товарният транспортен съд " Яса Юпитер ", благосъстоятелност на турска компания, беше ударен от бомба край Одеса.

Спасителните интервенции са осъществени от украинските управляващи, заяви молдовската организация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР