Агенцията за хората с увреждания (АХУ) ще финансира 7 проекта

...
Агенцията за хората с увреждания (АХУ) ще финансира 7 проекта
Коментари Харесай

АХУ ще финансира 7 проекта със стопанска насоченост за заетост на хора с увреждания

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) ще финансира 7 плана за стимулиране на заетостта на хора с трайни увреждания в профилирана работна среда.

В наличието на министъра на труда и обществената политика Лазар Лазаров и заместник-министър Надя Клисурска, изпълнителният шеф на АХУ доцент доктор Георги Йорданов и шефовете на класираните профилирани предприятия и кооперации на хората с увреждания подписаха договорите за осъществяване.

„ Хората с увреждания са скъп капитал и би трябвало да бъдат интегрирани на пазара на труда. Министерството на труда и обществената политика ще продължи своите старания за поддръжка както на работодателите, по този начин и на хората с увреждания във връзка с тяхната претовареност и грижите, които получават. Ресурсът за обществено приобщаване през този програмен интервал на Програма „ Развитие на човешките запаси “ е забележителен и може да бъде усвоен единствено със взаимни старания “, означи министър Лазаров.

Общата стойност на утвърдените планове със стопанска устременост е в размер на 470 561 лева като оптималната дотация за всяко утвърдено предложение е 80 000 лева Субсидията се отпуска за откриване и съоръжение на нови работни места, както и за финансиране на действия за повишение на конкурентоспособността на работодателите посредством създаване на нови индустриални линии.

С реализацията на плановете ще се оборудват работни места за продължително безработни хора с трайни увреждания посредством софтуерно съоръжение за шивашкото и печатарското произвеждане, както и в областта на туристическите, транспортните и авторемонтните услуги.

През 2022 година по програмата бяха извършени два състезанието за финансиране на планове със стопанска устременост, в които участваха 25 профилирани предприятия и кооперации на хора с увреждания. Одобрени за финансиране бяха общо 16 плана на обща стойност над 1,3 млн. лева, по които бяха основани нови работни места за хора с трайни увреждания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР