Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) предупреди в

...
Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) предупреди в
Коментари Харесай

ЕС предупреди за рискове за въздухоплаването, свързани с войната в Украйна

Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) предизвести в четвъртък за нараснали опасности за самолетните компании заради войната в Украйна, като да вземем за пример цивилен самолети да бъдат инцидентно атакувани, както и за нараснал риск от хакерски атаки, предава Ройтерс.

" Както демонстрира опитът от предходни войни, неправилната идентификация е изцяло допустима в изискванията на объркването, съпровождащо войната. Развитието на този риск е общо за всички войни. Ако прибавим и вероятността от заглушаване на електронни средства, които могат да бъдат свързани с навигацията и или...идентификацията, тогава е елементарно да се види опцията почтени самолети да бъдат обект на офанзиви ", се споделя в документ, оповестен онлайн.

В изказването на EASA не се прецизира, че предизвестието е обвързвано с въздушното пространство на Украйна, а е по-общо обвързвано с опасности за самолетите от спора сред Русия и Украйна.

Регулаторът добави, че съществуват и опасности, свързани с увеличение на броя на военните интервенции, осъществявани на цивилен летища , и обстоятелството, че " военните дронове и самолети, работещи в зоната на спора, могат по нехайство да нарушат прилежащото гражданско въздушно пространство ".

Припомняме, че през 2014 година по време на горещата фаза на спора там. За свалянето му бе упрекната съветската страна и даже, свързани с изстрелването на ракета " Бук " по летящия на огромна височина цивилен аероплан. Русия изрично отхвърля всякакво присъединяване в случая.
 Европейски Съюз прикани Русия да поеме отговорност за свалянето на MH17
Европейски Съюз прикани Русия да поеме отговорност за свалянето на MH17

Днес се навършват 7 години от нещастието...

В момента цялото въздушно пространство над Украйна е затворено. Не се лети и в доста региони на Южна Русия в съседство с Украйна. Избягва се въздушното пространство над южната част на Беларус. Русия от соя страна е затворила осем свои летища, които се намират покрай Украйна, а самолетите за Сочи минават през Казахстан.
 11 летища в Русия остават затворени до 1 май
11 летища в Русия остават затворени до 1 май

Заради войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР