Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че един от

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че един от
Коментари Харесай

Удариха склад за хуманитарни помощи в Газа

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци заяви, че един от нейните хранилища за помощи в Ивицата Газа е бил " ударен ". Ранени са десетки хора.

" Можем да потвърдим, че склад/разпределителен център на UNRWA в Рафах (южната част на Газа) е бил ударен ", съобщи говорителката на организацията Джулиет Тума пред Агенция Франс Прес.



" Все още не разполагаме с повече информация за това какво тъкмо се е случило, нито за броя на засегнатите чиновници на UNRWA ", сподели тя.

Организация на обединените нации употребява оборудването, с цел да разпределя по този начин нужната храна и други животоспасяващи артикули на разселените хора в южната част на Газа.

Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Ивица Газа заяви, че при " бомбардировката на склада " са починали четирима души .

Фотограф на Агенция Франс Прес видя потърпевши при случая, идващи в болница " Ал-Наджар " в Рафах, като най-малко един от тях е бил разпознат от други хора в болничното заведение като чиновник на Организация на обединените нации. Случилото се идва на фона на възходящата угриженост за утежняването на филантропичните условия в Газа, където Израел организира военна интервенция от октомври насам, целяща да отстрани Хамас.



Войната бе провокирана от невижданата офанзива на Хамас против Южен Израел на 7 октомври, вследствие на която починаха към 1160 души, най-вече цивилни.

По данни на министерството на опазването на здравето на ръководената от Хамас територия, вследствие на ответната военна акция на Израел в Газа са починали минимум 31 272 души .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР