Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност публикува годишния си доклад

...
Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност публикува годишния си доклад
Коментари Харесай

Бюджетът за киберсигурност в ЕС се увеличава, България остава в дъното на класацията

Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност разгласява годишния си отчет по какъв начин операторите на съществени услуги и доставчиците на цифрови услуги влагат своите бюджети за киберсигурност.

Докладът показва данни от всички 27 държави-членки на общността и демонстрира, че въпросните оператори и снабдители отделят приблизително 7,1% от своите IT вложения за осведомителна сигурност. Увеличението от 0,4% по отношение на разноските им през 2021 година обаче към момента е по-ниско от цифрите за 2020 г.

България е в дъното на класацията дружно със Словения и балтийските страни – Литва, Латвия и Естония, които усилват разноските за тази цел с едвам 0,2 %.

Според изпълнителния шеф на европейската организация за киберсигурност Юхан Лепасаар отделянето на задоволително бюджетни и човешки запаси за киберсигурността е ключът към триумфа. Тай акцентира, че би трябвало непрестанно да влагаме в области като идентифициране, ръководство и докладване на уязвимости, които могат да окажат влияние върху сигурността на целия единен  цифров пазар.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР