Агенцията информира за 132 370 опита за влизане на територията

...
Агенцията информира за 132 370 опита за влизане на територията
Коментари Харесай

”Фронтекс”: Наблюдава се ръст на нелегалната миграция към ЕС с 10% през първата половина на годината

Агенцията осведоми за 132 370 опита за влизане на територията на Европейски Съюз отвън постоянните гранични пунктове в интервала от началото на годината до края на юни, като прецизира, че това е с 10% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

 

Според настоящите данни прекосяванията на централното Средиземноморие са нарастнали с повече от една трета и са съставлявали половината от общия брой, защото се следи скок в пристиганията от Тунис в Италия. Нелегалният трафик на мигранти по всички останали направления към Европейски Съюз бележи спад спрямо първото шестмесечие на 2022 година

 

По-рано този месец Европейски Съюз подписа съглашение с Тунис за прекратяване на противозаконната миграция от тунизийските крайбрежия към блока. Съюзът цели да държи под надзор броя на идващите по море мигранти преди общоевропейските избори идната година.

 

В рамките на Европейския съюз от дълго време е налице предпочитание за съкращаване на незаконната имиграция от Близкия Изток, Африка и Азия, макар рецензиите на правозащитните организации, че за тази цел блокът поддържа управници, които не се показват изключително добре в региона на демократичните права и свободи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР