Агенция Пътна инфраструктура“ започва тестове на електронната система за събиране на такси

...
Агенция Пътна инфраструктура“ започва
тестове на електронната система за
събиране на такси
Коментари Харесай

Започват тестове на тол системата по реални маршрути с бордови устройства

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва тестове на електронната система за събиране на такси за платената пътна мрежа на база изминато разстояние (тол) в реална среда – с фактически изминати маршрути с инсталирани бордови устройства. За задачата притежатели на превозни средства с обща механически допустима максимална маса над 3,5 т, които желаят да разберат каква ще е таксата за изминато разстояние за техните нормални направления, могат да получат бордови устройства.

Те следва да попълнят регистрационна форма, която могат да открият на страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg. Устройствата ще се предоставят от АПИ безплатно в четирите демонстрационни центъра в страната – в София, Пловдив, Варна и Русе.

Собственикът на транспортното средство над 3,5 т, в тестови режим с бордови устройства, ще получи точна ежедневна информация за платените сегменти от маршрутите на съответния камион. Първоначалният обсег на платената пътна мрежа е 6 050 км от общо 20 000 км републиканска пътна мрежа, за която в момента се заплащат винетни такси. Въз основа на получените данни за изминатите тол сегменти и препоръчаната от Агенцията тарифа на таксите, АПИ ще изчисли стойността на курса на превозното средство.

Понастоящем тол системата се тества чрез симулатор за виртуално пътешестване на моторно транспортно средство. Превозвачите могат да изчислят тол такса по примерни маршрути в четири демонстрационни центъра в София, Пловдив, Варна и Русе, където имат опция да се срещнат и с маршрутните карти – услуга за предплатено пътешестване по пътната мрежа.

Резултатите от тестванията с бордови устройства стартират и ще бъдат публикувани на уеб страницата bgtoll.bg.

Регистрационната форма за присъединяване може да бъде открита тук или в раздел „ Заявления “ на уеб страницата www.bgtoll.bg.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР