Агенция „Пътна инфраструктура“ започна ремонт на виадукта при 34-ти километър

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ започна ремонт на виадукта при 34-ти километър
Коментари Харесай

АПИ ремонтира виадукта при 34-ти км на АМ „Хемус“ в посока София

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира ремонт на виадукта при 34-ти километър на автомагистрала „ Хемус “ в посока София. Ремонтират се гредите на оборудването. Целта е след завършването на строителните работи да се възвърне придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралата, пътуващи към столицата. По този метод ще се улесни прекосяването по обходния път I-1 през Витиня, оповестиха от АПИ.

Съоръжението е в неприятно експлоатационно положение и заради това по него е лимитирано прекосяването на тежкотоварните транспортни средства. През предходната година е работено по укрепването на стълбове и ригели (долното строене) в платното за Варна. Тази година работата продължава, осведомят от организацията.

При осъществяването на ремонтните действия на виадукта придвижването на леките коли ще се реализира единствено в изпреварващата лента и ограничаването на скоростта ще е до 70 км/ч.

Срокът за привършване на строителните работи на оборудването е до 10 юни т. година

В момента се ремонтира и обходният път I-1 през Витиня. Текущите действия на пътя Ботевград – София са в сектора от кръстовището на път I-1 с път II-17 до местността „ Витиня “. Трасето е в доста неприятно положение, а по него минава тежкотоварният трафик поради ремонта на тръбата за София на тунел „ Ечемишка “ и на виадуктите при 33-ти и 34-ти километър на автомагистрала „ Хемус “. Това постанова осъществяването на незабавни аварийно-възстановителни работи, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване на камионите по правата от първокласния път, споделиха още от АПИ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР