Агенция Пътна инфраструктура ще поддържа системите за генериране и продажба

...
Агенция Пътна инфраструктура ще поддържа системите за генериране и продажба
Коментари Харесай

АПИ ще поддържа системите за продажба на електронни винетки

Агенция " Пътна инфраструктура " ще поддържа системите за генериране и продажба на електронни винетки и маршрутни карти и ще провежда разпространението и поддръжката на бордови устройства, отговарящи на съответните механически условия за задачите на тол таксуването. Това планува план на разпореждане на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за използване на Закона за пътищата, оповестен за публично разискване, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ).
 
Чрез препоръчаните от Министерството на районното развиване и благоустройството промени подзаконовият нормативен акт ще бъде наведен в сходство с последното изменение на Закона за пътищата.

 
Агенция " Пътна инфраструктура " ще реализира всички действия по техническата и софтуерна поддръжка на съставените елементи на Електронната система за събиране на пътни такси - електронни винетки и тол такси, ще ръководи процесите и управлява вярното отчитане на дължимите такси и събирането им.
 
Смесената електронна система влиза в действие от 1 януари 2019 година, когато хартиените винетни стикери ще бъдат сменени с електронни винетки за леки коли, като цените им няма да бъдат изменени. Такива ще заплащат и транспортните средства с тегло над 3,5 т до 16 август 2019 година, след което те ще заплащат единствено тол такса. От идната година водачите на леки коли, на които им се постанова да пътуват рядко, ще могат да заплащат и уикенд винетка, която ще важи за интервала от 12.00 часа в петък до 23.59 часа в неделя и ще бъде с цена 10 лева

 електронна винетка БГНЕС, архив-->
С постановлението се анулират наредбите, засягащи издаването на хартиени винетни стикери.
 
Проектът за изменение на Правилника за използване на Закона за пътищата може да бъде открит на интернет страниците на Министерството на районното развиване и благоустройството и на Агенция " Пътна инфраструктура ", както и в Портала за публични съвещания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР