Агенция Пътна инфраструктура“ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални

...
Агенция Пътна инфраструктура“ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални
Коментари Харесай

АПИ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални вложения по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година Общият ѝ бюджет е 3,6 милиарда лева и средствата са от Европейския фонд за районно развиване.

От тях плануваният финансов запас за интегрирано териториално развиване на районите е близо 2,5 милиарда лева Процедурата за кандидатстване е пилотна и главен акцент в нея е партньорството както на локално равнище, по този начин и сред централната и общинските администрации, оповестяват от пресцентъра на пътната организация.

В период до 27 септември евентуалните бенефициенти, какъвто е АПИ, имаха опция да приготвят и внесат оферти в Управляващия орган на програмата. От подадените 21 концепции по 7 пътната администрация взе участие независимо, а в останалите 14 е в партньорство с общини, регионални администрации, образователни и здравни заведения и други

Екипът на АПИ в качеството си на сполучлив бенефициент в досегашните програмни интервали, ползвайки административния и практическия си опит в осъществяването на инфраструктурни планове по оперативни стратегии, се включи интензивно в акцията по кандидатстване по ПРР 2021-2027. Агенция „ Пътна инфраструктура “ благодари на всички сътрудници декларирали подготвеност за съдействие, разговор и общи дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР